kojení starších dětí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 10.4.2012 11:30

zkušené maminky, měla bych na vás otázku ohledně kojení větších dětí. má dcera má 15 měsíců a připadá mi, že ji docela často kojím vzhledem k věku. je tedy pravda, že kolikkrát nejde ani o kojení, ona si prso jen tak "ocucává", ale přes den před uspáváním někdy vůbec, ale někdy 2 krát za den a v noci se mi budí stále na kojení zhruba co 2 - 3 hodiny. začínám mít strach, abych ji tímto nezkazila zuby (MM obsahuje hodně cukru). mám už s kojením přestat a jak? jak to máte vy, děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nám je 17měsíců, kojím ve dne ráno a pokud nejdem po o spinkat do kočárku tak před usnutím po o, večer už dávám Sunar, ale dokojuji. V noci se budí i 3x a pije vždy. Na odstavení se chystám kolem 20M, kdy se dá s dítětem na toto téma již komunikovat a lze odstavit celkem bez řevu a slz. Jinak jsem to právě konzultovala se zubařkou a ta mi řekla, že pokud 2x denně řádně vyčistím zoubky, odstraním veškerý plak a dodržujeme opravdu hygienu, nic se nestane, dokonce nám zoubky chválila. Starší byl na UM, do 19M se také min jednou v noci na mléko budil a přesto je mu nyní 3,5 roku a nemá zkažený jediný zub. Je pravda, že dětem nedávám moc sladkosti a také jim na radu dokt od doby, kdy jsou schopní kousat dávám tvrdou zeleninu-mrkev, kedlubna-stahuje plak ze zubů i přes den, menší někdy rouzkouše a vyplivne, ale účel to plní...asi tak

  • Dle mého názoru je 15 měsíců pro ukončení kojení ideální věk. Pokud chceš přestat, tak to ukonči. Pro své dítě už jsi udělala co se týče kojení maximum. První dceru jsem kojila do 22 měsíců a druhou do necelého roka (odstavila se sama a teď skoro ve 3 letech mi vypije skoro 1 l mléka denně). Ma zoubky si myslim jsou mnohem horší slazené čaje a šťávičky než MM.

  • Z mého názoru .Přestala jsem skoro v roce a třičtvrtě.A jsem ráda.Musela jsem ze zdr,důvodů a oplakala jsem to.ale dnes to vidím tak.Že jsem to měla udělat o něco dříve.Do té doby dcera také nespala a vyžadovala pro.Jak ty říkáš.Nešlo ani tak o mléko jako o cumlání.Od té doby spala krásně.Na zuby nevím jaký to má vliv,ale myslím též že je mnohem více horších věcí.

  • mám podobně staré dítě a s kojením to máme dost podobně. Někdy se přijde napít, jindy jen pomazlit, v noci se budí taky co tři hodiny na mlíko a to opravdu pořádně pije. Budu kojit dál, zatím to pro mě není nijak obtěžující. Nechtěla bych dítě zatím převádět na umělé mléko nebo na kravské. V roce a půl už zkusím od prsu odstavit, mateřské mléko odstříkat a zkusím dávat místo kojení moje mlíko v hrnečku. Zatím mi to tak není ochotný brát.
    Dětská doktorka proti kojení v tomto věku nic nenamítala a ocením to zvlášť při nemocech, když nechce jíst a je potom několik dní jen na mlíku.

  • Malýmu je 16m a navzájem jsme se odstavili v jeho 11m. Nejdřív odbourej noční kojení, odstěhuj postýlku a prostě jí k prsu nedávej. Když bude vyvádět, prostě jen přijít, pohladit a nic víc. za pár nocí přestane, v 15m je dost stará na to, aby spala celou noc. Pak odbourej denní kojení, nech si jenom ráno a event večer. Prostě ji před den zabav něčím jiným. A postupně zruš i ty poslední.

  • Ahoj, s kojením jsme to měli dost podobně, dcera si hlavně hrála a už mi také lezlo na nervy, že mi začala lézt pod triko, což o to, já bych ji klidně nakojila kdekoli, kdyby u kojení vydržela klidná, ale ona si cucla a hned pryč, mnohdy právě ani nepila, koukala, kde co lítá a a pak z novu (prostě takto se nedá kojit intimně). Kojení jsem dceři zredukovala, kojím ji pouze před spaním, dost se tak u kojení uklidnila, staly se z toho naše chvilky, kterých si už váží a nezneužívá mě a pak 1-2* přes noc (jelikož spíme spolu, tak někdy prostě nevnímám a často se neuhlídám a prostě ji dám). Dceři budou 2 roky, staršího jsem kojila do 3 let, ale to pak už jen 2* a pak 1* deně před spaním, takže myslím, že už brzy odbourám úplně to noční kojení a budu také kojit jen předspaním a budem si ty chvilky dál vychutnávat, tak jako to bylo se starším.
    Kluk má zuby dobré-teda má je 2* vrtané (bude mu 8), ale apoprvé až v 5ti letech,a to i když si po kojení zuby nečistil, on si je prakticky nenechal čistit vůbec, vlastně až jako předškolák a to na něj musím stále dohlížet, možná má štěstéí na dobré zuby.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 610 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist