kojení a antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #24855 1.3.2011 9:52

Holky,
máte některá zkušenost s nějakou antikoncepcí při kojení?
Chci si po šestinedělí nechat napsat a tak potřebuji rady, která jo a která ne.

Odpovědi správkyň témat

  • Při kojení se používá pouze čistě progestiinová antikocepce. Tj bez estrogenů. Na trhu jsou v tuhle chvíli jen dvoje tablety: Cerazette a Azalia, a nebo injekce Depo-medrol. U všech těchto HA boužel platí, že nežádoucí účinky jsou dost časté. A nežádouím účinkem je špinění a krvácení v jakékoliv fázi cyklu, náladovost, suchost sliznic a snížení libida.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem měla Cerazete a vůbec jsem s ní nebyla spokojená. Prvního půl roku jsem krvácela nebo špinila pořád a pak zas rok nic. Náladovost, nechuť na sex, přibývání na váze, zhoršilo se mi akné,...

  • Ahoj, já teď přesně nevím jak se ta moje jmenovala. Podávala se injekčně na tři měsíce a dala sem si ji dvakrát a dost. Už bych takovou blbost neudělala. Přesně jak píše navratilovazdenka, teda kromě té náladovosti to bylo stejné. Příště raději žádnou!

  • sigiska1.3.2011 10:08

    Nechala jsem si hnedky po 6 nedělí napsat Azalii. Dostala jsem to cca po 14 dnech od první pilulky (31.12.10)a od té doby jsem menzes neměla :-) JInak žádné špinění, bolesti ani akné nemám. Azalie je prý novější a šetrnějš. Tak snad Ti sedne. Nic jinýho už pak kromě tělíska není.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist