jakou antikoncepci používáte?

Otázku položila: suzanneS 3.1.2013 14:12

Ahoj ženy ;-) potřebovala bych poradit s výberem antikoncepce abych po ni hlavně nepřibírala a nejlip ani neměla menzes :-p Nebo s jakou jste spokojené vy. Díky moc za vaše odpovědi:-)

díky holky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na každou z nás se hodí jiná antikoncepce. Některé z nás ani HA nesedne nebo ji používat nechce,ale já na ni nedám dopustit. 4 roky užívám HA Diane-35, je vhodná i na pleť a vlasy. Žádné změny jsem na sobě nepocítila. Váha se mi nezměnila nijak razantně, hlavně díky ní mám MS na den přesně. Tvůj doktor ti určitě poradí,která je pro tebe nejvhodnější:)

  • Martasek893.1.2013 14:14

    Jsem proti HA, ale když už, tak souhlasím jen s Nuvaringem :) Jde o kroužek, zavede se, po 3 týdnech se vyjme a pak je MS další týden. Je sice dražší, ale jako jediný ho prostě schvaluju pro sebe :)

  • brala jsem 2 roky Katya- rozhodila se mi po ní psychika a měla jsem snad polovinu nežádoucích účinků ( ty přišli až po rokce a půl braní !), 1rok chloe- po té jsem přibrala protože mi zvýšila chut k jídlu.

  • Když bereš prášky, tak sice nemáš mensttuaci jako takovou, ale krvácení z vysazení máš stejně. Abys neměla MS, tak mě napadají jedině injekce, ale i když je pak vysadíš,plodnost se ti objeví za mnohonásobně delší dobu, než po vysazení prášků. Já beru HA Vreyu a jsem naprosto spokojená, akorát člověk nesmí být lempl a zapomínat na to. :)

  • já používám pesar. Nasadit si ho zabere pár vteřin, nemusí to ani být před sexem, můžeš ho mít v sobě myslím i dva dny a nemá žádné vedlejší účinky¨na zdraví a je to asi ta nejlevnější antikoncepce;)

  • myslím, že s tímto ti nejlíp pomůže gynekolog. Když jsem si šla pro HA já, tak jsem jenom chtěla aby působila taky proti akné, doktorka se mě zeptala jestli chci spíš dražší nebo levnější a podle mé odpovědi mi vybrala. To že něco vyhovuje nám, neznamená že to bude vyhovovat taky tobě! To ví nejlíp tvůj dr. Jinak já mám Chloe (užívám od dubna 2012 a je to moje první HA) a jsem s ní spokojená. Nepřišlo mi, že bych po ní přibrala, akné jsem se zbavila (jak na obličeji, tak na zádech. Jenom občas se mi nějaký nový pupínek objeví) a dávám cca 425Kč na 3 měsíce.
    Jinak při užívání HA není menstruace, ale krvácení z vysazení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist