jak vyvolat potrat, bez lékaře

Otázku položila: Anonymní uživatelka #81813 12.12.2012 1:47

Ahoj mam takovy vetsi problem,jsem rozvedena a mam 1dite,nedavno jsem
se seznamila s novym pritelem,ale nemiluji ho jen jako kamarada,asi 3krat
jsme spolu spali a on si nedaval pozor,byla jsem strasne nastvana a on tato
ze neva a ze chce mit dite,ale ja nejsem si jista,neni spatny,ale ja ho nemiluji
Otehotnela jsem.Jsem 6 tydnu,nevim co mam delat,svoji prvni dceru miluji
byla z lasky,ale tenhle vztah ne ,jsem na dne 8-.

nejradsi bych sla na potrat ale bojim se a nechci zakrok doktorem,jsou
nejake prasky nebo tak jak potratit?

Dekuji vam vsem za uprijme odpovedi,ja vim je
to ma vina! Ja chtela jsem stale s ochranou jenze
pak me stale premlouvat atd.Podlehla jsem a takhe
dopadla,ja mam ho rada,ale nemiluji,na potrat ani
nechci,ale bojim se ,ze bych to dite nedokazala
milovat jako moje prvni,je mi 22, s pritelem jsem
mluvila rikal ze s tim problem nema,ze zalezi na me
jak chci asi mu to je celkem jedno, nevim,ale ta odpovet
neni tak podle moji predstavim,uprijme-nevim co
mam delat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028912.12.2012 7:18

    Jak potratit ?!!!! To je snad sranda , ne :-o ?!!!
    Jestli už se k tak odvážnému kroku odhodláš , tak jedině pod vedením DR.
    Každopádně mi to příjde NEZODPOVĚDNÉ , (psát , že jsi naštvaná , protože si nedával pozor) - Chránit jsi se měla v první řadě ty sama , když víš , že dítě s novým přítelem nechceš .

  • Naštvaná můžeš být akorát tak sama na sebe, že jsi ty byla nezodpovědná. Myslím, že už bys měla být dost stará na to, abys věděla, že se nemůžeš spoléhat na ochranu od partnera a je fakt blbost věřit někomu, koho asi ani moc neznáš, že si dá pozor. Nejspí jen on s tebou, ale i ty s ním. Evidentně jsi k němu dost neupřímná, protože on tě asi fakt miluje a ty ho máš zřejmě jen pro zábavu. A tvou nezodpovědnost teď odneše ta malá dušička, která v tobě roste, za kterou by tady spousta holek dala všechno a ty si toho nevážíš. Myslím, že na svou otázku tady odpověď nenajdeš, protože z takovýho přístupu tady bude každý jen smutno.. Jdi k doktorovi.

  • lulatko12.12.2012 8:11

    Když si nebyla soudná při souloži s dotyčným (svádět vinu pouze na něj je přinejmenším dětinské - na plození dětí jsou prozatím pořád potřeba dva...), mohla bys mít alespoň dostatek rozumu a uvědomit si, že nežijeme v době bab kořenářek. Jestli dítě nechceš, zajdi na gyndu a buď alespoň natolik soudná nepokoušet se o další blbosti. Čím dřív, tím líp.
    PS: Na snažilky zde se odvolávat nebudu - každá ženská má právo se tady zeptat; snažilky chápu, že takovéhle postoje k těhotenství jsou jim proti kůži, ale není to web jenom pro ně. Nedá mi ale nereagovat na nezodpovědnost tazatelky.

  • Zajdi na gyndu! Jakýmikoliv takovými pokusy si můžeš přivodit dost vážné zdravotní komplikace včetně smrti vykrvácením. Ten sex bez ochrany s někým, koho nemáš ráda se ti fakt vyplatí. Zvířecí pudy vyhrály nad mozkem...........

  • Plně souhlasím s holkama.Potrat si domluv s gyn.,máš nejvyšší čas.

  • Musela bych zkopírovat vše, co tu holky napsaly, pokud bych chtěla vyjádřit na to svůj názor. Taky je mi z takového chování a následného řešení špatně a to ani nejsem snažilka. Jsi nezodpovědná, vinu svádíš na druhé a ještě místo toho aby ses k tomu postavila jako dospělá a zodpovědná, tak tě napadá jen varianta potratu a vzhledem k tomu, že se na to ptáš tady, tak si asi o tom ani pořádně nepřemýšlela. Protože člověk, který je v těžké situaci, dost na to, aby o potratu musel přemýšlet, tak si o tom sám najde dost informací, já jsem před tím rozhodnutím taky stála, stala se nehoda, s partnerem jsme byli spolu chvíli, já student, on student a pracující zároveň, oba bydleli u rodičů..., neměla jsem zázemí, ani podporu rodiny, která ze mě chtěla mít doktorku, takže mě tlačili do potratu a dokončení studií, ale nakonec jsem si prcka vybojovala. A i když se žena musí rozhodnout co nejrychleji, tak jsem si byla schopná vyhledat tolik informací, že bych tu operaci sama zvládla obrazně řečeno...U tebe mi to přijde tak, že jsi zjistila že jsi v tom a jediné co tě napadlo, aby si neměla žádné komplikace, tak je potrat, bez ohledu na otce, na dítě....teď ti to možná přijde jako rychlé zbavení se problému, ale ono to tak často ani není a pak se budeš divit. Můžeš si přečíst knížku Proč pláčeš Miriam, je tam vyobrazena psychika ženy po potratu.
    Jinak k tvé otázce....potrat spadá do kompetence pouze lékařů, nemůžeš potratit sama žádnou pilulkou, ani nezodpovědným chování, tím můžeš plod poškodit, ale ne potratit, takže postup je jen ten, že si zajdeš na gyndu, vypíšeš žádost a pak nastoupíš na zákrok. Myslím, že to je to nejmenší, když už něco takového rozhodneš udělat.

    A měla by si zauvažovat i o tom, že i když partnera zrovna nemiluješ, tak to může být sakra dobrý táta pro dceru i pro nenarozené dítě a na tom záleží mnohem víc, než na nějakém vzplanutí na začátku vztahu, které vždy vymizí...mnohem více záleží na úctě k danému člověku, jak si tě váží a jak se k tobě chová, na důvěře a spolehlivosti. Když si ho budeš mít pro co vážit, tak se do něj svým způsobem časem klidně zamiluješ nebo ho budeš mít dost ráda. Nemusí to být vždy jak ve filmu, že se dva uvidí a už ze sebe nemohou spustit oči, to je pro život nedůležité.

  • Nechceš dítě? chceš sex bez ochrany? tak se chraň jinak...jsi dospělá, máš dítě a nevíš co je ochrana? chápu že se někdy stane nehoda, ale pokud už se stane, tak se chovej jako dospělá a vyhledej gynekologa....v životě by mě nenapadlo, že ženská která už má dítě se bude ptát na to "jak potratit doma" nemáš strach, že si tím ublížíš? nemáš strach, že plod třeba odumře, ale zůstane v tobě a neodejde a bude ti "hnít" v děloze? dostaneš otravu krve a můžeš umřít? co pak tvá dcerka??? zamysli se nad tím proboha....kolegyně potratila nechtěně, nevěděla o tom a ten odumřelý plod jí nadělal takovou neplechu, že se z toho vyhrabávala skoro rok.....vzpamatuj se a když nechceš dítě, tak se chraň.....

  • Nebudu moralizovat, člověk občas zblbne. Naštvaná můžeš být jedině na sebe, ber to jako poučení. Žádné potratové pilulky v ČR legální nejsou a je to obrovský hazard s tvým zdravím, tedy:
    1) mazej na gyndu a rychle si dohodni miniinterrupci. Pokud nechceš ke svému Dr., můžeš i jinam, třeba rovnou do nemocnice, kde ti potrat udělají. Bude tě to stát nějaké peníze, snad něco kolem 4500 Kč, nevím určitě. Pak tě čeká "šestinedělí" a tedy žádný sex. Mezitím si rozmysli, jakou antikoncepci budeš používat.
    2) vysvětli kamarádovi, co k němu vlastně cítíš a jak to s ním plánuješ/neplánuješ, je to fér.

  • Nebudu komentovat to, jestli si chceš dítě nechat, či nenechat. Jen dle mého názoru je naprostý hazard uvažovat o vyvolání potratu doma, nějakými léky atd. bez lékařského vedení. Pokud si dítě nechceš nechat, je to tvé rozhodnutí, vždy by ale zákrok měl být veden pod lékařským dohledem. S ohledem na to, že máš dceru, kterou dle svých slov miluješ, bylo by vůči ní naprosto bezohledné riskovat své zdraví, či dokonce život tím, že se pokusíš o potrat bez lékařského dohledu.

  • Vždycky jsem si myslela, že rčení, kdo nedokáže nést následky, by raději neměl mít sex, se týká jen náctiletých...je pro mě docela smutné zjištění, že to spektrum je evidentně mnohem širší.

  • Vím, že máš trápení a jsi na dně, ale asi taky víš, jak se dělají děti a jak se máš chránit. Když si partner nedával pozor - tak jsi to měla řešit ten den - existuje tabletka po - je volně prodejná v lékarně. Tak nyní už je jediný způsob jak se nechtěného miminka zbavit - jít na potrat!!! Touto otázkou tady moc nepochodíš. Je tu spousta holek, které by daly všechno, aby mohly být těhotné.

  • petulinkaa1312.12.2012 9:58

    Ježišmarja,když si otěhotnela a díte nechces,jdi na potrat,ale tak jak máš,ne že si sama neco vyvoláš 8-o tohle nenapadlo ani me v 16ti kdyz jsem otehotnela nechtene,kort kdz mas jedno dite,mela by si vedet jak tuhle situaci vyresit alespon tak jak se ma,když mimčo nechces.

  • Ahoj,je to zapeklitá situace to ti teda povím,a sem přijít s takovou otázkou,to jsi pobudila tuhle stránku docela dost.Jelikož je tu spousty snažilek a mamin.
    chápu,že zjevně muže Vašeho nenarozeného miminka nemiluješ a mněla jsi se chránit což už tu bylo řečeno,žádné pilule a babské rady na potrat nejsou.
    Být Tebou tak bych to oznámila tomu chlapíkovi,že se stala ta a ta věc,mněli by jste to probrat OBA mezi čtyřma očima,než dělat unáhlené kroky.Myslím,že on má stejné právo do toho mluvit a zasahovat stejně jako ty.Ono kolikrát nezáleží na tom jestli ho miluješ 100%,ale na to jaký bude otec.A pokud byl odhodlaný miminko chtít to už může o něčem svědčit.
    Moje známá,která miminko chtěla,bohůžel dnes již nemá se ve 22tt dozvěděla,že miminko má jedno očičko,půl mozečku,rozštěp po celém obličeji(života neschopné),musela jít a v 5měsíci miminko odrodit.
    Myslím,že každá žena by mněla dát svému nenarozenému miminku šanci se narodit,vždyť v Tobě je momentálně utváří nový život,něco co pro kzeré je i posvátností.Nedělej ukvapené závěry,mohlo by tě to mrzet.

  • Nebudu nikoho odsuzovat,a každej udělá nějakou hovadinu v patnácti a klidně ve čtyřiceti,někdo je telecí pořád.Hlavně jí nedělej teď,jde hlavně o tvoje zdraví,ještě pokud už dítě máš,tak buďto alou k doktorovi,pokud je to takhle v počátku a nebo pokud na potrat nechceš,tak si s přítelem promluv a domluvte se na řešení.Myslím,že toho prcka by jsi milovala i když nebyl dělaný z lásky.a taky možná zjisti jak to má s tebou on,pokud jemu tikaj hodiny....

  • Doma bych to nikdy nezkousela. Dvakrat jsem spontanne potratila a vzdy se mi neodloucila placenta a malem jsem vykrvacela. Je to hrozny riziko. A zbytecny.

  • podle mne je potrat hnusna věc:O=.měla by sis to miminko nechat a nedělat si z toho těžkou hlavu
    možna že toho přitele nemiluješ ale to chceš to miminko zabit?? :-(ja na tvim mistě bych si ho nechala

  • No nevím, ale ptát se, jak potratit tady, kde spousta by dala všechno, aby konečně otěhotněla mi přijde dost mimo. Ale to je na tobě. Osobně nechápu, proč sis nedávala pozor ty sama, v dnešní době nechávat ochranu na novém partnerovi, když víš, že dítě nechceš a spoléhat na to, že si dá on pozor je, přinejmenším, nezodpovědné. Žádné prášky, jak potratit nejsou, takže pokud dítě nechceš, utíkej ke gynekologovi a domluv si potrat.

  • Když jsi s ním dítě nechtěla, neměla jsi s ním spát bez ochrany. Žádné prášky na vyvolání potratu neexistují, buďto si zajdeš k doktorovi, nebo si dítě necháš. Ale popravdě tě nechápu a je mi z toho spíš smutno...

  • jejda je mi z tebe :O=......raději nesexuj když si nedáváš bacha,nic proti,to mimčo za to nemůže

  • Práška na potrat jsou, ale není to tak jednoduchý, protože se používají jenom vyjímečně, když je žena už ve vyšším týdnu těhotenství, plod je např. vážně postižen a musí se z toho důvodu plod odstranit, takže se musí nejdřív přerušit krvní zásobení, tedy výživa toho plodu, a pak se mrtvé porodí. Takže tyto prášky se nepoužívají, když chceš ze své vůle těhotenství ukončit. Na to je malý chirurgický zákrok, který si vyžaduje jednodenní hospitalizaci. A příště se prositě chraň, nebo nesexuj!

  • Nikdy nepochopim, jak nekdo muze mit s nekym v klidu sex bez ochrany. Bohuzel jsem se jednou ocitla v pohodne situaci. Kdyz jsem mela svuj prvni sex, milovala jsem se s mym klukem s kondomem v domeni, ze je vse v poradku. Hned za tden brala prasky a nahle jsem zjistila, ze jsem tehotna. Nebyla jsem si jista, hlavne mi bylo 16 a byla jsem takova stydlivejsi a nikomu nic nerekla. Potom jsem zacala shromazdovat a shanet penize na mini interupci, byl to tak mesic mimochodem uz jsem s tim MILOVANYM nebyla, protoze me podvedl. Jednou vecer jsem hodne promrzla a zacalo me silene bolet v podbrisku, doma jsem vypila 3 litry caje v domneni, ze mam mocak - i mamka to tenkrat naivne tvrdila, pote jsem sla na zachod a spousta, ktere samovolne potratily to znaji... na jednu stranu jsem byla rada, na tu druhou jsem par noci hodne probrecela, co se vlastne STALO! Byla jsem hloupa, ze jsem nesla vubec k doktorovi. Nastesti to bylo bez zdravotnich nasledku (doufam), bohuzel ted je mi 20 a zustalo mi to, ze mam stale strach nekomu verit, natoz nekdy prestat brat HA. Jen jsem se chtela podelit, ale rozhodni zkuz interupci nebo mini - pokud to stihas..;)

  • Buď vůbec ráda za to že máš to štěstí a budeš mít miminko...známá mamky, 45 let a do teď nemohla mít děti, prostě se nepovedlo byla aji na umělým a nic...a je nešťastná z toho...

  • Ahoj, tak v první řadě bych chtěla říct, že nechápu vás, co tady píšete, že potrat je hnus, že si miminko má nechat a další silný řeči o tom, jak potrat vůbec neuznáváte a nechápete, jak na takové řešení někdo může přistoupit. Chápu, že některé ženy by na potrat nešly nikdy v životě, rozumím tomu a respektuji to i přesto, že já takového názoru nejsem, netvrdím, že potrat je něco dobrého, ale jsem si jistá tím, že jsou situace, kdy žena jiné řešení nemá nebo si jiné řešení prostě nedokáže představit. Myslím si, že právě proto, jak lidé strkají nos do věcí, které se jich vůbec netýkají a mluví o ženě, která chce na potrat jít nebo na něm byla, jako kdyby provedla kdoví co, pak vznikají takové hloupé nápady, jako vyvolávat si potrat sama doma. Zakladatelko: Neumím si představit, jak by jsi to chtěla přesně provést... můžu se zeptat, z jakého důvodu nechceš jít k lékaři a nechat si udělat normální, pod lékařským dohledem a legální interupci??

  • Ja jsem objednavala tablety se stranky abortionpill.online a do 2 dnu jsem je mnela doma

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist