jak přispět k otěhotnění při zdravotních problémech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #343129 17.1.2017 23:34

Řekněte mi prosím někdo, nějaký fígl na početí,.... Je mi 19 a mám docela hodně zdravotních problémů, nejhorší je asi snížená funkce štítné žlázy a mám cystu na vaječníku... S přítelem se snažíme už něco málo přes rok o mimi, ale stále se nám to nedaří... Od Dr. jsme se dozvěděli, že s mým současným zdravotním stavem a mými problémy, kterých zrovna málo není, by se nám nemuselo podařit otěhotnět i klidně 3 roky. Já jsem z toho zoufalá a přítel taktéž... Oba moc chceme mimi, ale trápí nás to co nám řekla moje Dr. Nevím už co dělat... Přemýšlela jsem nad umělým oplodněním... Měly by jsme to ještě zkoušet přírodní cestou nebo jít do plánu B čili umělé oplodnění?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím jestli se tato odpověď hodí, ale kam tak spěcháš? Od 18 se snažíš o dítě? Proč? Ty nestuduješ? Promiň, ale na mě je tohle hrozně brzy. Proč raději necestuješ, nevzděláváš se? S dítětem už toho moc nezažiješ a upřímně neznám moc párů, kterým by takhle brzký vztah a nerozvážnost vydržel. Takže za mě, když to musí být tak zkoušet přirozeně. Raději si zaplaťte hezkou dovolenou než IVF

  • dancewomen17.1.2017 23:36

    Jít na um v 19 mi přijde strašně brzo!Prvne bych se soustredila dat zdravotně do kupy,to je pro těhotenství dulezite!

  • Hele ani jedno není překážka těhotenství. Stitna zlaza tam staci, aby sis dala do pořádku hormony, většinou staci rok na to, aby se pomocí prášku srovnaly a jsi prakticky zdravy člověk...a cysta bud praskne a nebude tam nebo se vyndava pokud dále roste a do urcite doby nezmizí. Takže cca za rok už bude vse vyreseno a nic nebrání...ja mam i snizenou funkci a jsem po laparoskopii obou vajecniku a otěhotněla jsem normalne...Akorát se dele čekalo na to spravne a zdrave těhotenství...;-)

  • Ahoj, tak předem - dělej si co chceš, pokud chceš v 19 letech dítě a dokážeš ho zaopatřit, tak budiž. Každý má jiný názor (já sama mám 24 a nad prckem ani nepřemýšlím), poslední věc, co potřebuješ ke svému zdraví je stresovat se názory dalších lidí z internetových diskuzí.
    A teď k Tvému problému:
    Z dlouhodobého hlediska a po několika výzkumech a sledováních je prokázáno, že za většinou zdravotních problémů stojí strava. Aby mohlo tvoje tělo zdravě fungovat, zdravě se vyvíjet a fungovat tak jak má, je třeba, aby dostávalo Jídlo. Tím myslím průmyslově nezpracované potraviny, které jsou často ochuzené o jakékoliv mikroživiny (které jsou pro tělo daleko důležitější, než makroživiny - sacharidy, tuky, bílkoviny).
    Neodvažuji si tu hrát na lékařku, ale po samostudiu odborných zahraničních článků a během práce na mém vlastním bych Ti doporučovala vzdát se alespoň na 1 - 2 měsíce potravin obsahující lepek, bílý cukr a ztužené rostlinné tuky. Opravdu - zkus to vydržet bez bílého a "celozrnného" pečiva, bez sladkostí z Tesca a podobných chuťovek. Uvidíš, co se za ten měsíc - dva s tvým tělem stane - zaručuju ti, že se hormony začnou rovnat a vymizí problémy se štítnou žlázou. Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti ;)
    PS: Podobně se můžeš přirozeně zbavit hormonálního akné, různých vyrážek a podobně. Opravdové jídlo dělá zázraky ;)

  • Určitě bych nikam nespěchala a zkusila alespoň zlepšit ty zdravotní problémy, co popisuješ. Co s cystou nevím, to je na gynekologa, ale štítná žláza jde docela dobře řešit. Zajdi si na endokrinologii, dostaneš prášky, které pomohou srovnat hladinu hormonů a otěhotnění by to nemělo bránit. Sama beru dlouhodobě prášky na hypofunkci štítné žlázy a s otěhotněním problém nebyl.

  • Myslím, že už vše holky napsaly...nic zdravotního není kritické k početí..
    Uzivejte si s pritelem sexu, pracujte (at na to mimco mate...), cestujte, atd :-) Ono se zadari, neboj :-) A to, ze nebudes mit dite v 18, ale ve 21 napr.je jedině dobře :-) Sama uznas, aspon si uzijes mladi (ted nerikam, ze s mimcem si clovek neuzije) a za dva tri roky budes porad mladá a asoon budes mit praxi v praci, něco vydelano (+ z toho materskou) atd :-)
    Máš aspoň maturitu hotovou? Mate kde bydlet samostatne s pritelem? Uzivite se sami? :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist