jak brzo po svatbě děti?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18989 19.11.2011 19:28

čau holky, zajímalo by mě, jak dlouho po svatbě jste měli děti. My s přítelem se k sobě nastěhujeme až po svatbě, tak by mě zajímalo, jak dlouho myslíte, že je potřeba na to, abychom se sžili.
Dík

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Souhlasím s Luciked, je uplná blbost brát se před tím, než se k sobě nastěhujete... dvá by spolu měli žít alespoň půl roku, aby věděli, že si vyhovují. Uvidíš, že je docela rozdíl se s někým vídat denně, mít ho pořád v bytě... může ti najednou začít lézt na nervy a zjistíš, že má vlastnosti, které jsi předtím neviděla...a stejně tak to funguje i obráceně. Určitě bych tohle nedělala! Ale jak myslíš.
    Dítě je individuální, záleží také na vašem věku... jestli jste mladí, tak bych zase moc nechvátala.

  • Myslím, že je blbost mít nejdříve svatbu a pak společné bydlení, nemusí Vám to vyhovovat..

  • No my jsme se s teď už manželem k sobě nastěhovali cca po 5 měsících chození. V garsonce jsme vydrželi 3 roky a něco než jsem dostudovala školu a našla si práci. Pak jsme si vzali hypotéku a koupili byt. Po celkem 5 letech spolu jsme se vzali a čekáme rodinu. Předtím jsme si prošli pohodou i pořádnou ponorkou a tak nějak už víme, co od sebe můžeme čekat.

  • Máš odvahu bydleat až po svadbě :-)) To já bych neudělala.A pokud ano,nějaký čas bych počkala rok klidně.Abych věděla jak moc nám to klapat bude.

  • My jsme letos s přítelem 10 let a po 10 ti letech jsme se rozhodli ne pro svatbu,ale pro miminko - Dnes začínám 20 týden :) A na svatbu je času dost. - Jinak spolu bydlíme 6 let

  • Já měla dítě 1,5 měsíce po svatbě :-) Ale společně jme bydleli takřka půl roku, než jsem otěhotněla-jakmile jsme totiž bydleli spolu, měla jsem pocit, že nic případnému otěhotnění nebrání...
    Asi je dobré se nějak sžít, ale ani sebedelší sžívání člověka nepřipraví na to, co bude pak. Změny začínají pomalu už během těhotenství a po porodu se z nás stávají úplně jiné osoby-asi není dobré sžívat se moc dlouho, aby si manžel moc nezvykl na to, co je před dítětem, protože pak už to bude úplně jinak:-)
    Každopádně jsme zdárně překonali kritické 7mé výročí svatby, k 1. dítěti přibuly další 2 děti, takže jde to...

  • Ahoj taky si myslím, že je lepší začít bydlet spolu před svatbou, já se třeba vdávala v šestým měsíci, žili jsme spolu a mimi bylo plánovaný, pak z toho teprve byla plánovaná svatba. Prostě pro nás bylo mimi důležitější než svatba. Ale znali jsem se a věděli jsem, co od sebe můžeme čekat. Za jak dlouho se sžijete je individuální a hlavně miminko musíte chtít oba. My se o tom bavili, až nadešel čas, že jsme na něj byli připraveni.

  • lulatko19.11.2011 22:41

    Není to ani tak otázka, jak dlouho po svatbě děti, ale spíš - jak již zde zaznělo - jak dlouho po společném životě. Je to individuální. Někdo začne s partnerem společně žít a rozhodne se vstoupit do manželství jenom proto, protože najednou "musí" - třeba po půlroční známosti s dítětem na cestě. Je spousta vztahů, kde to ve finále nedopadlo, stejně tak se ale najdou páry, které v pohodě fungují a mají se rádi desítky let. Těžko generalizovat. NIcméně za sebe bych volila možnost společně nějakou dobu bydlet, než bych si pořídila dítě (teď neřeším, jestli bydlet spolu již jako manželé nebo ne; já bych tak učinila ještě před svatbou, ale za skutečně závažný závazek považuji dítě). Dítě samo o sobě může dát i zcela harmonickému vztahu zabrat, protože ačkoliv partnera člověk třeba po nějaké době společného bydlení pozná, neví, jaký z něj bude nakonec doopravdy rodič. Je něco jiného vidět ho nadšeně dovádět s dětmi známých a pouze z toho nabýt dojmu, že bude bezva rodič, než když má dítě doma pořád a zodpovídá za něj. Když se podívám zpětně, nějaké sžívání u nás proběhlo úplně bez turbulencí, pravda, máme to štěstí, že ani jeden z nás neřeší prkotiny a zbytečně nesekíruje. Za celých 11 let, co jsme spolu (z toho 10 let spolu bydlíme, na jaře uplyne 6 let od svatby, loni se nám narodila dcera), jsme prakticky neřešili žádný mega konflikt. Takže je to fakt hodně o lidech, jak si sednou, a to poznáš jenom, až spolu začnete bydlet: když si tak trochu zevšedníte (myšleno v dobrým), nebude to už jenom o těšení se, až budete zase spolu, ale budete muset spolu vydržet, i když jeden z vás zrovna nebude mít náladu atd., zároveň když si tak nějak uvědomíte zvyklosti toho druhého a zjistíte, co od sebe navzájem můžete čekat a co nikoliv. Úpřimně řečeno, nechci říct k hádkám, spíš k výměnám názorů a dalšímu vystřízlivění u nás častěji dochází od doby, co se narodila dcera - přece jen dítě a péče o něj pro vztah znamená velkou změnu a přináší nové věci, s kterými je potřeba se poprat a sžít se s nimi. Takže je to jakoby další level po úvodném sžívání se s partnerem. :))) Proto bych si dítě nepořizovala hned, jakmile bych s někým začala bydlet. Jestli není důvod, nechvátejte, dejte tomu společnému bydlení aspoň rok. Kdybyste zjistili, že si ve spoustě věcech nevyhovujete, další případné "problémy" kolem dítka a neschopnost je společně řešit by vám nepomohly už vůbec, a kdo by na to doplatil nejvíc, je jasné. Držím palce, ať vám to vyjde!

  • Tak já myslím že máš určo odvahu se s přítelem sestěhovat až po svatbě :-) já bych do toho určo nešla...My jsme spolu začali bydlet a řeknu že začátky určo nebyli lehké (hlavně z přítelovi strany-nebyl zvyklí dávat pryč peníze na domácnost),ale nakonec jsme počáteční rozpory přežili a dokonce se nám zadařilo si i "neplánovaně" pořídit miminko :-) po zhruba čtyřech měsících společného bydlení. Jestli se ale rozhodneš tak jak jsi psala výše tak ti přeji aby ti to vyšlo :-)

  • No tak já jsem začala s manželem žít až po svatbě (po 4,5 letech chození) a udělala bych to tak znovu. Sžili jsme se hodně rychle a žádný bydlení "na zkoušku" jsme nepotřebovali. A miminko? Klidně hned... záleží jen jestli ho oba hned chcete ;-)

  • Ahojky,my se k sobě nastěhovali po půlroční známosti,jenže mně takové soužití nevyhovovalo,tak jsme se po třech měsících vzali.Kdybych mohla vrátit čas,začala bych s manželem žít až po svatbě.Po svatbě jsem vysadila antinu a do roka byla dcerka.Je hodně individuální,jak dlouho po svatbě mít děti.My neměli času nazbyt,nejsme nejmladší.A nelituju toho.Teď máme dvě děti dost brzo po sobě a až na nějaké drobnosti jsme spokojení a je nám fajn.

  • Ahojky. My máme dnes s manželem rok výročí svatby a jsem v 18tt. :-) Ale jinak jsme spolu 9 let a bydleli jsme spolu 5 let než jsme se vzali... zžili jsme se celkem rychle, ale je to taky hodně o toleranci. Ale určitě bych ti radila jako holky, ať si nejdřív zkusíte spolu žít a pak se vemte ať víte do čeho jdete. Ale je to jen na vás.... Budu držet palečky! :-)

  • Podle mě je to strašně individuální. My jsme spolu chodili 7 let, pak jsme si koupili a začali opravovat byt, nastěhovali jsme se do něj asi měsíc před svatbou a byl to pro nás vysněný krok, stokrát, tisíckrát přehraný, probraný a sžili jsme se tak rychle, že to nikdo nečekal. Manžel je upřímný, to jsem věděla, takže když se mu něco nelíbilo, tak mi to na rovinu řekl, já jsem se taky naučila říct mu co a jak...ještě jsme neměli žádný konflikt a už to bude 3 roky co spolu bydlíme. Neřešili jsme takové drobnosti jako špatně vymačkaná pasta na zuby, odložené špinavé ponožky vedle postele, otevřený neuklizený krém na vaně, atd...to jsou drobnosti které jsme nějak přešli a naučili jsme se s nimi žít... Čekali jsme už i miminko, ale bohužel jsme o něj přišli. I s tím miminkem to bylo tak, že jsme se dohodli. Já jsem chtěla zahodit prášky hned po svatbě, ale nakonec jsme jeli ještě na svatební cestu, dokoupili nějaké věci a tak...když s tím za mnou manžel přišel, že máme počkat, tak jsem ráda nebyla, ale uznala jsem, že uvažuje rozumně....Teď se pomalu odvažujeme k novému snažení o miminko.
    Přeju Vám hodně štěstí, ať jste spolu spokojení a ať se Vám plní všechny sny...

  • Reknu ti pribeh mych rodicu, chces? Tatinek byl hospodsky povalec z Hané, k nicemu se nemel, praci mel a sikovny na praci jo, ale jinak chlap na nic :D a jednoho dne bouchl pesti do stolu a rekl: Chlapi, já se ozenim! a hospoda se mu vysmala, zepry Slavo, kdo by te chtel, vsechny te tu znajo :D Tak tatinek sedl k novinam a hledal inzeraty. Maminka byla o necely rok mladsi. Mela pritele, ktery ji udelal dite. Kdyz se tak stalo, maminka zjistila, ze ve stejnou chvili ceka dite jeste s jinou, a on za ni chodil a skemral at si ho vezme, ale ona rekla ze ne, ze mu uz neveri. Tak on si vzal tu druhou, se kterou cekal, ti sou uz davno rozvedeni... Ale maminka se synkem podali inzrat, ktery tehdy nasel tata. Videli se 3x v zivote, vymenili si 3 dopisy a rozhodli se, ze se vezmou. Tatinek jeste rekl, ze pred svatbou bude dobre poridit synkovi sestricku, tak kdyz se maminka vdavala, cekala moji sestru. Ja jsem o necele dva roky mladsi nez segra a za 5 let prisel jeste bracha. Zili spolu po svatbe 24 let, a bylo to to nejkrasnejsi manzelstvi, ktere jsem kdy videla, byli mi velkym vzorem. Proc byli? Maminka pred 3 tydny umrela - rakovina. Vite, mozna si reknete ze jsu blba, ale nasi byli verici a maminka mela vykonanou novenu prvnich patku. Ježis dava prisliby tem, kdo tuto novenu vykonaji. Jedny z tech prislibu jsou: Rodiny, které se s důvěrou na mne obrátí, ochráním v jakémkoli soužení. Když rodiče nebo některý člen rodiny vykonají tuto novénu, nebude žádné dítě ani nikdo jiný z rodiny zavržen. Rodiče a představení obdrží pomoc nejen v duchovních, ale i v hmotných starostech. a tady jsou prisliby pro novenu prvnich sobot: 1. Všechno, co od mého Srdce vyprošují skrze Srdce mé Matky,
    jim udělím ještě během novény, když o to prosí s důvěrou.
    2. Ve všech životních okolnostech pocítí podporu a požehnání mé
    Matky.
    12. Kdo tuto novénu vykoná v křestní nevinnosti, ani potom
    nebude mé Srdce urážet žádným těžkým hříchem až do smrti.
    (Platí zvláště pro děti.)
    3. Mír, porozumění a láska zavládne v duších a rodinách.
    4. V rodinách nebude svárů, zklamání a nespravedlnosti.
    5. Manželé se nebudou rozvádět a rozvedení se zase vrátí k
    sobě.
    6. Rodiny si budou rozumět a až do konce vytrvají v pravé víře.
    7. Matky v požehnaném stavu zakusí zvláštní ochranu mé Matky
    a dosáhnou všeho, co pro sebe a své dítě vyprošují.

    Jinak ja jsem s manželem zila asi rok pred svatbou. Kdyz jsme se brali, dcerce bylo pul roku ;)

  • Martasek8921.11.2011 9:26

    Já začala chodit s přítelem, který byl ode mě 160km. Takže jsem po cca 14 dnech chození dojela za ním a už jsem se sem začala pomalu stěhovat :D Bydlíme tedy spolu od 29.5.2010, koncem září jsem otěhotněla, 30.10.2010 byla svatba - při přípravách jsme zjistili, že se zadařilo mimi, 29.6.2011 se nám mimi narodilo a letos oslavíme první Vánoce ve třech :) Já bych taky nemohla bydlet s někým až po svatbě. Musíte zjistit předem nějakou dobu, zda spolu vydržíte. Chce to nejméně pár měsíců. Občas si lidé lezou pomalu na nervy a to se jen vídají, natož aby spolu bydleli :D

  • petulinkaa1319.11.2011 23:26

    Hm bydleni po svatbe? dost nepochopitelny :-) my když jsme zacli s manzelem,pul roku jsme zili v podnajmu,pak si vzali hypoteku a koupili byt no a po roce se vzali :-) rodinu nečekame,ale za to si užívame,na deti je čas :-) jsme spolu 5 let a svoji jsme 3,5 roku :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist