hysteroskopie a laparoskopie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30591 7.11.2011 7:42

ahojk holky, 12.12.me ceka laparoskopie a hysteroskopie,a zajimalo by me za jako dlouho me pusti z nemocnice a za jak dlouho budu fit na veskery pohyb,uklizeni atd,a hlavne za jak dlouho budu fit na dalsi snazenicko,budou mi odstranovat cysty,docela velke,zkoumat delohu a pruchodnost vejcovodu.zrejme budu mit stehy i na brichu i vevnitr tak proto se ptam za jak dlouho budu fit.navic je to pred Vanocema,tak jestli budu moct fungovat v uklidu,v peci o deti atd.diky za rady a zkusenosti s timto problemem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea0602897.11.2011 8:12

    Ahoj , tak já jsem podstoupila LPS a HSK ted 2.11 . Nástup jsem měla 1.11 a domů mě pustili 3.11 :) . Tak že to je docela rychlé . A už třetí den po zákroku jsem myla okna , vím že to je celkem risk , ale já jsem to zvládla a od té doby se hlídám , nesmí se nic těžkého dělat .
    Jinak mi nikdo žádný zákaz ohledně snaženíčka nedal , tak že můžu asi hned po vyndání stehů , ale prý se doporučuje počkat do první ms . :)
    A stehy budeš mít v pupíku a v levém boku .

  • ahojky, taky dost záleží, co všechno ti budou odstraňovat. Mi dělai LPS a HSK, ve čtvrtek odpo zákrok a v sobotu dopoledne domů. Primář snažení nezakázal a doporučil hned, jak se na to budu citit, ať stihnem ještě ovulku. Jeden steh v pupíku a jeden na levé straně, ale můžeš mít i na pravé straně, to záleží, podle rozsahu zákroku. Četla jsem, že při vštším zákroku by se pak mělo čekat až na první menstruaci, někdo psal i dodržení šestinedělí. Tak hodně štěstí.

  • Já byla na laparce a domů jsem šla druhý den po operaci...docela mě to ale bolelo, takže uklízení jsem dala až další týden a okna až za 3 týdny....snažení mi překazila blbá endometrióza, ale s manželem jsme se milovali za 4 týdny...má se vydržet nějaký čas...chlap by ti mohl zanést nějakou infekci pokud nebudeš zahojená

  • Já byla na LSK dvakrát, na HSK jednou. Jednou mi odstraňovali cystu, to jsem byla v nemoc. déle, pustili mě 3. nebo 4.den, podruhé to byla jen diagnostická LSK s tou HSK a to mě pustili myslím hned druhý den po operaci. Doma určitě min. týden, spíš dva, uvidíš, jak se budeš cítít. Min. měsíc nedělat těžkou práci, měsíc nesexovat (navíc se budeš uvnitř čistit, krvácet) a břicho jen sprchovat, ale nekoupat se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist