hrubá struktura prsu a bulka v prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #199466 9.4.2015 20:39

Dobrý den,
mám problém s prsy, když je samovyšetřuji, tak je mi to hodně nepříjemné, protože moje prsa mají celkově hodně hrbolatou strukturu a je pro mě těžké rozpoznat po měsíci nějaké změny. Máte to ostatní taky tak? V levém prsu mám dokonce na pohmat trochu větší bulku (vím o ní asi 4 měsíce) . Dlouho jsem trpěla na dost silné bolesti prsou před menstruací (nosila jsem i dvě podprsenky aby se prsa moc nehýbala). Před třemi měsíci jsem šla ke gynekologovi, abych si nechala předepsat antikoncepci, kvůli bolesti prsou (ta mi opravdu hodně pomohla protože odstranila PMS). Říkala jsem mu o té bulce a o tom, jak mají celá prsa hrbolatou strukturu. A on mě jenom bez jakéhokoli vyšetření řekl, že je to v mém věku normální (je mi 26 let) a ať si prsa dál kontroluji. Mám teď trochu výčitky jestli jsem to nějak nezanedbala. Nevím jestli jsem schopná poznat, zda se to zvětšuje nebo ne. Ale nevím za kým jiným se s tím jít poradit. Mamologické poradny jsou až pro ženy od 45 let a stejně se tam musí se žádankou od gynekologa. A tam se mi znovu se stejným problémem chodit ani nechce, vzhledem k tomu jak rychle to se mnou vyřešil napoprvé.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • radizr9.4.2015 21:53

    Určitě bych si zašla preventivně na vyšetření k dr. a na mamologii pro klid duše.... Chodím na preventivní vyšetření každý rok. Nemusíš zrovna na mamograf, stačí UTZ - sono vyšetření. Konkrétní problém s prsy nemám, ale kvůli rodinné anamnéze (babička byla po ablaci prsa ). Chci to mít pod kontrolou. Stačí zajít k obvodní dr. at´ti vystaví žádanku na UTZ prsou. Pokud máš nejistotu, co to je, raději se nech odborně vyšetřit.

  • Elfen9.4.2015 21:25

    Záleží jestli je to bulka, která do prsu nepatří nebo třeba mléčná žláza. Taky to může být tuková bulka. Pokud tě to trápí, samozřejmě je lepší jít na mamograf. A můžeš kdykoliv, i když do 40 si to musíš zaplatit. Tuším to ale je otázka pár stovek, takže nic co by člověk za zdraví a jistotu nedal. Žádanku ti určitě může napsat i praktický doktor. Příště ale zkus víc tlačit na gynekologa, aby tě aspoň vyšetřil. Jestli ne, tak ho změň.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 476 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist