hormonální jóga

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 8.1.2013 13:30

Ahojte dámy.. mám problém s hormony a menstruací..už si nevím rady a tak jsem někde vyčetla že k tomu je dobrá i hormonální jóga..máte s tím někdo zkušenost..jestli opravdu pomáhá??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Fíjo...nikdy jsem o tom neslyšela, tak jsem to zadala do googlu...vypadá to docela zajímavě, škoda, že se to cvičí jen někde :(

  • Ahoj, nemám přímo zkušenosti s hormonální jogou, ale tantra jogou. Šla jsem tak kvůli špatnému stavu pánevního dna. Problémy s menstruací jsem neměla a nemám (i když slabší by mohla být :-D). Chodily tam ale ženské, které to dělali právě kvůli špatné ms, nebo nemohli otěhotnět, trpěli na časté potraty. Byla tam jedna, která prý na základě tohoto cvičení otěhotněla a donosila děcko (předtím trpěla na potraty v prvním trimestru). Pokud to mohu shrnout byla to pro mě zajímavá zkušenost a pánevní dno se mi myslím zpevnilo. V této joze se pracuje s energiemi, posiluje se pánevní dno (sestava, kterou dodnes cvičím), a tancuje se tam (většinou jako navození určitého uvolnění). Velkou nevýhodou je to, že je to relativně drahé - mě to sice pomohlo, ale když se zamyslím - tak cvičení na pánevní dno doma by udělalo stejnou službu (alespoň myslím).

  • ahoj, mamce je 44 a od září cvičí hormonální jógu. Je s tím moc spokojená, všechno se jí srovnalo a ještě se cítí líp :-)

  • tak mi napiš do vzkazů email a já ti to pošlu :) ale jsou to jenom zkrácený vysvětlivky, fakt tam musíš nejdřív na pár hodin jít, aby si uměla u toho i správně dýchat, jinak to prej nemá význam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist