dlouhodobé braní HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44552 10.3.2012 11:33

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestly neškodí neustále používání HA, jestly třeba není dobré po roku ji zase na chvíly vysadit? Trošku jsem se nad tím zapřemýšlela a vrtá mi to hlavou, děkuju za odpověd :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Brala jsem ji v kuse 11 let bez pauzy, pak tedy mi trok trvalo otěhotnění, po šestinedělí, protože jsem nesměla kojit jsem ji zase začala brátt a brala další rok, pak vysadila, otěhotněla ihned na první pokus a pak jsem si během kojení dala pauzu a antikoncepci začla řešit až s příchodem první ms, takže 16měsíců po porodu jsem si nechala zavést hormonální Mirenu. Nic mi není, problémy jsem nikdy neměla a nemám, cyklus od úplně prvního be HA, přes HA, po produ a i teď s Mirenou ukázkový, myslím, že to neškodí. Dokonce je prokázáno, že HA chrání před rakovinou vaječníků a dělohy....má sice i negativa, ale pokud nejsi vášnivý kuřák a jsi celkově zdráva, nevidím v dlouhodobém používání problém:-)))))

  • S dnesnima HA bych rekla, ze to neni nutny. Naopak to telu asi jeste uskodi, ptz bude chvilu dopovany hormonama, pak zase chvilu ne, zase na rok jo.... Rekla bych ze to neni dobry takhle to vysazovat.

  • Souhlasím s Mysice. Já jsem brala v kuse od patnácti do 27 + nějaký ten měsíc. Měla jsem kvůli zdravotnímu problému na asi půl roku vysazeno myslím někdy v šestnácti, sedmnácti, už si to nemapamatuju. Ale jinak jsem brala opravdu dlouhou dobu v kuse a otěhotněla jsem hned měsíc po vysazení a všechno je bez problémů. HA neškodí pokud jsi zdravá;)

  • Pro tělo je velký šok, když začne žena HA užívat a pak je zase velký šok, když ji vysadí. Právě proto se HA bere několik let v kuse a až chceš otěhotnět nebo chceš používat jinou antikoncepci, tak až pak se vysazuje... :)

  • Maki8910.3.2012 13:58

    Ahoj podle mně neuškodí dlouhé užívání HA:-).Já ji brala 7 let v kuse a pak jsem ji vysadila,protože jsem chtěla otěhotnět.Po vysazení HA jsem měla cyklus úplně v pohodě,5 měsíců jsem si tělo pročistila a poté jsme se snažili o miminko.Otěhotněla jsem hned měsíc po snažení;-);-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist