děti brzy po sobě

Otázku položila: micika 16.9.2011 17:32

Ahoj maminky, potřebovala bych zpovědi těch které mají dětičky brzy po sobě.Chci vědět snad všecko ;-)
Jak se to dá zvládnout,jak se dá sladit jejich rozdílný režim,jaký je porod takovou chvíli po sobě a taky kojení..Mám sedmiměsíčního chlapečka z umělého oplodnění a tak toto těhotenství beru jako zázrak a dar - dnes koleje na testu, maximálně můžu být dva měsíce těhotná,ale spíše jeden, broučka kojím a na gyn. se dostanu až ve čtvrtek. vůbec nevím jestlůi tím neublížim tomu mimisku v bříšku, nebo jwstli dopadnu tak že budu kojit obě dítka...já nevím vubec nic, mám temno..jo nedávli sme si druhým měsícem bacha s tím že když to vyjde náhodou tak máme klid že nemusíme podstupovat znova IVF, ale i tak mě to zaskočilo

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to velka gratulace,ja osobne o tom nevim nic,ale ja jsem s brachou jen o deset mesicu a jak rika mamka zvladla to pri jednych plinkach a v pohode.A to bylo za dob kdy jsme nemeli auto,do obchodaku tri kilasky a s dvouma skvrnetema,ale verim,ze tp zvladnes,hlavne se nestresuj.

  • gratuluji moc, to je paráda ! určitě jsi otěhotněla protože jsi byla psychicky v pohodě, to je mocná čarodějka !! užívéj si to a nemysli na nic špatného, zmákneš to.

  • Tak to moc gratuluji, i když představit si to moc nedokážu-já mám 1. 2 děti do 2 let po sobě (už jsou větší), je tam každý měsíc hodně znát, každopádně jsem také otěhotněla během kojení a uvidíš ty sama je to hodně individuální-jak co se týče vlivu na matku (nemusí být vůbec žádné problémy-pokud je těhotenství v pořádku nebo kojení může začít přinejměnčím bolet), tak na dítě (někomu se dítě samo odstaví, protože mu mlíčko přestane chutnat, někdo se kojí vesele do porodu a po porodu dál tandemově, některé děti se zas tandemově kojit nechtějí, některé touží jen po tom, aby mohly opět sát, ač se před tím už nekojily)-já jsem kojila do půlky těhotenství, někdy kojení bylo dost bolestvě nepříjemné a pak jsem začala tandemově kojit nějaký čas po porodu-ze začátku se syn dělal hrozné zcény, když mě viděl kojit, ale o tandem zájem neměl vůbec žádný, až když krapet vyrostl-nakonec se kojil do 3 let (ale to už jen 1-2* denně a bylo to nejhezčí kojení, co jsem s ním zažila) :-).....

    Teď mám právě doma 15ti měsíční holčičku a říkala jsem si, že si nedokážu k ní představit miminko-je na mě teď hrozně závislá-to by to bylo snažší o pár měsíců dříve :-D, pravděpodobně k ní přibude sourozenec k jejím druhým narozeninám, už jsem to jednou zažila-tehdy mi to ani nepřišlo a libovala jsem si-dokonce mi ty 2 roky rozdílu připadaly až moc, ale zpětně to vidím jako náročné období-asi i hlavně kvůli tomu, že jsem spohodlněla a zažila i pohodlný větší věkový rozestup, tak jsem také zvědavá.
    Každopádně stejně nezbyde nic jiného, než to zvládnout a po čase si začít užívat výhod, které malý věkový odstup přináší:-)Hodně sil!

  • My máme holčičku,které budou začátkem listopadu dva roky a 2,5měsíčního chlapečka.Kojila jsem asi do 4.měsíce a malá se během té doby nějak odstavila a ani jí to nechybí.Přestože mě všichni strašili,zatím si to užívám.Asi i proto,že jsou oba spáči a malá nežárlí.Přesto ji musím hlídat,malému strká prsty do pusy,do očí...ale taky už mu dala dudlíka když brečel.:-)

  • Miciko, moc moc gratuluju a jsem přesvědčená, že vše zvládneš naprosto v pohodě. To, že to nebude jednoduché, si tu nebudeme nalhávat. První rok života druhého dítěte bude krušný, ale pak to bude za odměnu až budou mít malý věkový rozdíl budou si spolu hrát a budou nerozluční parťáci:-D Přeji aby vše šlo tak jak má a tfuj tfuj tfuj :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist