cysta :/

Otázku položila: Anonymní uživatelka #65505 21.10.2012 13:57

Ahoj holky. Nedávno jsem byla na gyndě kvůli křečím v břiše při pohybu.Paní doktorka mi oznámila že mám cystu...vysvětlila mi že dokud mi nezmizí tak mám utrum se sportem a napsala mi prášky.Jenomže zatím mi nikdo nebyl schopen vysvětlit co to vlastně ta cysta je nebo z čeho se mi vlastně udělala(i na netu píšou že vznik je má neurčitý důvod) no a tak se vás chci zeptat jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti a jestli jste musely na tu operaci protože té se hodně bojím :-( předem moc děkuju ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028921.10.2012 14:08

    Jedná se u tebe o cystu na vaječníku ?? To jsem měla také . Cysta na vaječníku je jakékoliv nahromadění tekutiny obklopené velmi tenkou stěnou v prostředí vaječníku , pokud je větší jak 5cm většinou se operativně odstraní a zákaz máš proto , že kdyby praskla , mohla by jsi krvácet do bříška a to by byl malér . Já jsem měla to štěstí , že se mi sama vstřebala , ale poležela jsem si 4 dny v nemocnici .

  • Ahoj, já mám cystu na vaječníku, mě se prý udělala ze žlutého tělíska, že nějak nezaniklo, zakrvácelo se a pak se to naplnilo tekutinou... no tak s tím teď bojuju, taky doufám, že k operaci nedojde, já teda nesportuju, tak jsem zákaz nedostala, ale za dva měsíce jdu na kontrolu měla by se do 3 měsíců ztratit sama, snad. Jinak někde jsem četla, že podle čínské medicíny můžou cysty souviset s nemocnými játry...že pokud nějak tělo nestíhá vylučovat toxiny, tak vytvoří cystu naplněnou tekutinou a tam uzavře ty toxiny... nevím, co je na tom pravdy ale říkám si, že za zkoušku člověk nic nedá pokud má s těma cystama problémy a pročistit a povzbudit játra se hodí. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist