cukrovak a dieta

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36676 15.6.2011 20:08

ahoj holky.Mám těhotenskou cukrovku ne nějakou velkou podle diabetoložky,ale dala mi dietu,kterou mám dodržovat.Určitě bych chtěla kuli mimískovi.Držím dietu už týden a zhubla jem 1,5kg.Přitom jsem v těhu nabrala 2kg a to jsem v 30tt.Je pravda,že mám sama nějaké to kilčo navíc takže si mylsím že mimísek má z čeho žít.Zajímalo by mě jak vy,která máte s těhu cukrovkou zkušenosti jak to bylo u vás z dietou.Přeci jenom mám obavy jestl idieta prckovi neuškodí a jestli nagindě nebudou nadávat,že místo toho abych něco nabrala jdu z váhou dolu a jestli je to vůbec dobré.Dík za každý názor docela mi to hlodá v hlavě.Příští týden jdu na velký UT tak doufám,že to bude vše ok.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, s těhotenstvím ani cukrovkou zkušenosti nemám, ale myslím že pokud se stravuješ dobře, to znamená rozmanitě a úbytek těch kil je pouze změnou složení stravy a ne nějakým omezováním porcí, tak si myslím, že se nemusíš o miminko bát - myslím, že si od tebe vezme přesně to co potřebuje a omezením sacharidů mu vůbec neublížíš...Samozřejmě je ale na místě konzultace s lékařem ;-)

  • Martasek8915.6.2011 21:30

    Já teda jen písnu k té váze. Před týdnem jsem byla v poradně a měla jsem 84kg, včera v poradně jsem měla najedou 83kg. Může to být i tím horkem, člověk něco vypotí ...

  • Ahojky,
    tak já měla na začátku těhu 77kg při výšce 173cm. Taky mi zjistili těhu cukrovku, do té doby jsem stačila nabral 17kg a poté, co mi byla doporučena dieta jsem 2kg shodila a pak až do porodu si držela pořád tu samou váhu. Mimčo bylo v pohodě, narodil se o 14 dní dřív, 47cm 3000g.

  • ahoj, ja jsem pribrala do 24.týdne 12kg a od te doby do konce tehotenstvi jsem pak pribrala uz jenom dve kila. takze je to individualni a jestli gyndar normalni tak te nebude buzerovat ze nepribiras, kdyz nebudes vypadat jak anorektička...

  • ahoj, já jsem do 24.týdne přibrala 5 kg a po tom, co mi zjistili těhotenskou cukrovku, tak jsem 1kg shodila, doktor neříkal nic, jelikož jsem měla nějaké to kilčo navíc už z předotěhotnění, tak jsem to neřešila, teď jsem v 33.týdnu a zase začínám přibírat, sice zatím 0,5 kg, ale uvidíme, jak to půjde dál. Na ultrazvuku bylo miminko v pořádku. Tak se nestresuj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist