co si myslite o kojeni do 2 - 3 let a více?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51249 1.8.2012 18:04

co si myslíte o dlouhodobém kojení? do 2 3 let a více? zajímaly by mě Vaše názory...prosím, jen názory maminek, kt. s tímto mají zkušenost - prostě ty, kt. mají děti.

SUPER, samé kladné reakce. děkuji.

Odpovědi správkyň témat

  • Já sice kojím zatím rok a kousek, ale rozhodně jí v tom nechci nijak omezovat. Třeba teď jí rostou stoličky a tři dny nechtěla jíst(ještě to pokračuje), jen se kojila. Takže si myslím, že to bude výhoda i později při dalších zoubcích nebo nemoci.
    Doma mi stahuje tričko, když chce pít, ale na veřejnosti to ještě neudělala, ale jsem ten typ, že i kdyby, tak je mi jedno co si kdo myslí.
    I 2 nebo 3leté dítě je ještě malé a podle mě má na kojení nárok.. Celkově to chci nechat na ní..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kojím zatím rok a půl a rozhodně s tím ještě nebudeme končit. Už nám odpadlo kojení na veřejnosti, ale doma v klidu si rád dá a před spaním je to náš takový uspávací rituál, který si oba dva užíváme. Když je nemocný, přestane jíst a je tak jen na mém mléku, což nás jednou už zachrálo před nemocnicí a kapačkami při nemoci a nechutenství.
    Okolí to moc nebere, ale je mi to jedno, hlavní je můj dobrý pocit a to, že si to i s prckem užíváme. Délku mého kojení odsuzují převážně kamarádky, co kojily krátce nebo vůbec. Dětská doktorka si naopak fandí a podporuje to.
    Samotnou mě to neomezuje, nejsem nemocná a nemusím tak brát žádné léky, nekouřím a alkohol nepiju a nepila jsme ani před těhu. Synovi to svědčí a nemusím tak hledat náhradu za mateřské mléko, o kravské mléko nejeví žádný zájem a odmítá ho.
    Před tím, než jsem sama otěhotněla, tak jsem dlouhokojící matky taky příliš nebrala a přišlo mi to zbytečné a skoro až nevhodné, po porodu to vidím jinak a hodně mi na kojení jako takovém záleželo.





  • Já kojila syna 2,5 roku, ale jen ráno, vstával v šest napil se a spal do deviti :-D takže to bylo pro moje pohodlí, přes den bych ho už nekojila, je to divný, když to dítě přijde a zažne se sápat po prsách..... aspoň já bych se cítila divně. To ráno ještě šlo, byli jsme u toho vždycky jen mi dva, byla to naše ranní chvilka v posteli..... Teď mám druhého syna a hodlám kojit tak max rok.....:-D

  • Kojila jsem 25 měsíců, poslední měsíce už jen v poledne a večer na uspání a vyhovovalo nám to :-) Kojila jsem ještě na začátku druhého těhotenství, ale spolu s nevolnostmi mě to vyčerpávalo, tak jsem chtěla kojení omezit jen na večer a nakonec z toho bylo úplný odstavení. Ale syn to vzal v pohodě. Čekala jsem to horší, přece jen to byl závislák :-)

  • Kojila jsem malého skoro 3 roky, bylo to uplně v pohodě, nijak mě to neomezovalo, pak se odstavil ze dne na den, nebyl to absolutně žádný problém :-)....a navíc ušetřené peníze za sunary atd. :-)

  • ahoj, kojila jsem dceru do 2 let (a 14dnů). přestaly jsme i kvůli tomu, že jsme měli jet na dovolenou. kamarádka kojila také 2 roky. neměli jsme s tím problém.odstavovaly jsme psotupně. dokonce mi připadá, že odstavit větší dítě je jednodušší než menší mimčo, protože dcera si nechala vysvětlit, že mlíčko není. sice občas byly zajímavé příhody, když malá došla a vyhrnula mi tričko a obsloužila se, nebo když sem si nad vanou umývala vlasy do půl těla svlečená a malá si došla cucnout..ale ty chvíle bych nevyměnila :-) býval to i skvělý tišící prostředek a na usínání večer ideální ;-)

  • Ahoj, v součastné době kojím dceru 26 měsíců a přijde mi to úplně normální. Většinou ji nekojím už vůbec mimo domov (i když stane se, ale děláme to skrytě, či na vhodných nerušených místech). Když ji kojím, je to prostě opět moje miminko, užíváme si to spolu (starší děti mi totiž u prsu opět zklidní, ne jako to neposedné batole, které zajímá vše, co kolem lítá více). Kojim jí před spaním a po spani, na dení spaní stejně jen pokud spí doma v postýlce, jinak jen po spaní, aby se pozvolna probrala. Kojení je z velké míry už jen uklidňující, před spaním by myslím kojit už ani nepotřebovala, ale je to náš rituál, kdy ji nachvilku nechám přisát, opravdu pije už jen ráno po probuzení. Nemám daný termín, kdy s tím přestanem, myslím, že to přijde samo.
    Staršího kluka jsem kojila do 19ti měsíců, ale byla jsem v té době skoro v půlce těhotenství a kojení mi nebylo příjemné, měla jsem citlivé bradavky. Po porodu se ale za nějaký čas začal opět kojit a dál jsem ho kojila takřka do 3 let (přestali jsme cca měsíc před narozeninami) a bylo to to nejúžasnější kojení, co jsem s ním kdy zažila, probíhalo jen doma 2* deně před spaním, později jen 1*, kojení si vážil a nevynucoval si jak to měl ve zvyku, když byl mladší (samozřejmě to ze začátku obnovení kojení zkusil, ale stačilo mu dát jasně najevo, že takto ne), pak už mě to přestalo být fyzicky příjemné, tak jsem mu prostě řekla, že už svoje mlíčko všechno vypil, ještě se párkrát zeptal a v pohodě.
    Můj názor je tedy naprosto kladný a to i navzdory tomu, co si myslí okolí.

  • kojila jsem 14 měsíců a pak jsem syna odstavila, ptz mě to vyčerpávalo. v 9-ti měsích jsem ho začala omezovat s kojením na veřejnosti a v roce už jsem kojili jenom ráno a večer a přes den vyjímečně doma nebo když jsem byla v plavkách, tak to nevydržel a přišel si cucnout :)

  • Já se tedy omlouvám, že nejsem maminka, ale i tak jsem ti chtěla odpovědět. :)
    Moje sestra kojila 2,5 roku, pak otěhotněla znova, malý byl úplně v pohodě. ;) Druhému na podzim budou 2 roky a taky ho kojí pořád. :) Přes den ho kojí po obědě, kdy si jdou hajnout, on moc nechce jít spát, je hrozně živé stvoření :), tak pláče, tohle ho utiší a spinká. :) A pak ho kojí večer zase před usnutím. :) Tento týden spím s nimi, ležím se starším v postýlce a je tak strašně kouzelné, jak se malý kojením utiší a je tak klidňoučký a za chvilinku spokojeně chrupká. :) Nepřijde mi to divné vůbec, i když je to třeba sestra. A přes den se mamce pod tričko nesápe, nikdy to nedělal ani jeden, nevím, proč si tolik lidí myslí, že tohle musí starší děti dělat... I tady vesměs čtu, že to dítka nedělaly...
    Až budu mít já děti, hodlám to praktikovat stejně. :) A je mi totálně šumafuk, co by si mysleli ostatní. Bude to moje miminko, moje věc. Ať se každý zařídí po svém, ne? :)
    Snad tedy nevadí, že jsem odpověděla. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist