co mam delat...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #481638 16.10.2022 21:47

ahoj. tohle nebude dotaz ale spis takovy svereni se. rodicjm to rict nemuzu s kamaradi nejsou dospeli, od kterych bych potrebovala skyset nazir na tuhle situaci... abych to vzala od zacatku... do konce druhyho rocinku ma stredni jsem byla typ holky, ktery si nikdo moc nevsimal. mela jsem par kamaradu ale dny jsem travila doma s rodinou, ucenim de a socialni zivot v podstatne zadnej. vsechno to zacalo sz na konci druhaku, kdy jsme sli s kamaradkou poprvy v zivote po plese do jednoho mistniho klubu jeste s partou kamaradu. a asi si to dokazete predstavit. poprvy to bylo... neco uzasnyho. hudba lidi proste skvely. poznala jsem tam jednoho kluka. nejprv jdme spolu jenom tancovali ale pak se predstavil a nasli jsme se na instagramu. blizilo se leto s my si psali, chodili spolu ven a vsechno bylo jako pohadka. obcas jsme sli nekam pit. a tady to zacalo. zni to asi smesne ale jak bych to rekla. behem leta jsme se vidali hodne casto. ja myslela ze se mu libim ale on reklze vztah nechce. ano, tady jsem to mohla ukoncit sle pak jsem si rekla proc. je tu kluk, co se mi venuje, dava mi pozornost a chova se ke mne s prominutim jako ke kralovne 😂. a nechtela jsem zkratka o tohle prijit. s tak jsem si rekla, ze sibudu to nase tzv kamaradstvi s vyhodama uzivat. leto co jsme polu stravili bylo nadherny. pak prisla skola s my to porad drzeli. pak se do toho zacali michat kamaradky, ze ho mam nechat bejt, ze je to debil a tak. protoze ano, neni den, kdybychom si nenapsali minimalne jednu zpravu ale ja si uvedomuju, ze pro nej nejsem nijak dulezita. nebo ja jakoby nevim. kdyz byl nemocnej on, tak jsem za nim jezdila, kdyz mam plany a oon napise ze by neco podniknul tak nevim proc se mu vzdycky prizpusobim. tuhle mel ale on asi pet dni volno a ja mu psala ze bychom mohli neco podniknout. a on d klidem napise ze nechce.. kazdy takovy slovo ktery on rekne me pak jen utvrzuje v tom ze jsem naivni a on za mnou chodi jen kdyz potrebuje. ale kdyz uz jsme nekde spolu, i treba v davu holek, tak je schopnej byt jen se mnou.
tohle bylo kolem naseho vztahu. ted vec druha...
drogy a alkohol...
nez jsem ho poznala, tak jsem pila jen pivo na plesech nebo v tanecnich. a drogy? NIKDY. vec ktery bxch se nikdy nedotkla...

ale pak prisel on a sedmnactiny a leto.. a to je vam jen jednou ze...

zacái jsme ve velkejch skupinach lidi (najednou mam hromady kamaradu) pit a chodit do klubu. bavilo me to,protoze proste hudba a ta energie a tak...
ale pak jsme jednou byli v jednom kempu s s partou a i on. a nekdo tam mel extazi. on ji drzel v ruce ptal de me jestli chci taky... myslel si ze reknu ne, ale js rekla ano.. s proc? vubec nevim jako bylo to super, o tom zadna a od ty doby jsem pak zacala po vikendechs kamaradama pit a co se tyce drog..

tak jsem si vzala jen dvakrat a to jsme byli pokazdy v klubu a bylo nas hodne.. a on tam byl vzdycky se mnou, a hlidal me a staral se o me.
jenze ted o vikendu jsem mela naposledy (celkem po treti v zivote) a vcera mi nekdo nabidl ze neco ma a ze to potrebuje prodat, tak jestli nekoho nesezenu.. a ja nesehnala tak jsem se domluvila s nim, ze si to fame o prazdniny na pul.. a on mi rekl ze teda jo, ale ze ja uz pak mam zase brzdit s tim

a ja jsem se najednou uplne zastavila nad tou zpravou. co to sakra delam se svym zivotem. proc se nedam do kupy a nenajdu si jinyho, co se mnou bude chodit ma prochazky a travit cas i jinak nez pitim, sexem kluby a drogy. proc to delam. najednou jsem si uvedomila ze to jsou DROGY. ze proste beru neco na cem muzu byt zavisa, ze si muzu temahle zazitkama pekne znicit zivot.
jenze zase znam hodne holek co si proste daj jen kdyz jdou do klubu na dobrou naladu a zijou normalni zivoty.
tak ted nevim vubec co mam delat. jako co se tyce skoly tak to mam samy jednicky a prodpech v pohode. jen mi prijde ze se zbytecne zahazuju. jedna cast mi rika nedelej to, je to k nicemu, bez budoucnosti, druha cast zase ze 17 je mi jenjednou s ze si musim zivota uzivat (s mirou a dokud muzu)
.... ja nevim zeny, co si myslite. potrebuju slyset nazor nekoho kdo ma zkusenosti nebo mi poradi...
predem deluju za vsechny odpovedi🖤

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy17.10.2022 7:06

    Doufám, že jestli budu mít někdy dceru, tak ji vychovám lépe a nebude se chovat takhle 8-o
    Ano, kamarádky mají pravdu, ten kluk tě má jen na zábavu. Nechce závazky, chce jen sex, vypadat jako king před kamarády a bavit se. Tenhle druh zábavy mi přijde nejubožejší na světě. Ty si myslíš, že nejlepší zábava na světě v 17 je sex, drogy a alkohol? Tak to je pěkně smutný. Doufám, že z toho namalovanýho obláčku seskočíš a budeš to brát jako 'školu života', jako zkušenost. Nejlepší je úplně utnout kontakt a nevracet se k tomu.

  • Tak určitě by sis zasloužila kluka, který tě bude mít rád a bude chtít být s tebou, takováhle zábava je chvíli fajn, ale stejně je to prostě na nic a časem to omrzí. Na drogy se vykašli a nikdy se nenech někým zblbnout, že to nemají komu prodat tak si to vezmeš. Tohle prostě v sobě uzavři. Zkusila si a stačilo. A jinak si zkus představit, že by ti tohle řekla tvoje kamarádka a co bys jí poradila ty. Stejně jako to říkají kamarádky tobě. Mě se ještě nestalo, že by mi kamarádky někdy poradili špatně. I když jsem si někdy věci dělala podle svého, stejně jsem nakonec zjistila, že měli pravdu. Protože ony jediné v tvém okolí to s tebou myslí dobře, tomu klukovi je to tak nějak jedno. Taky jsem byla takhle upozaděná a chtěla si něco užít, ale některý věci za to prostě nestojí. A mít někoho s výhodami je největší výmysl týhle doby. Taky jsem zjistila jaký to je a doteď lituju, že jsem to vůbec udělala. Měla jsem pak problém poznat koho opravdu chci a připadala jsem si tak nějak levně. Proč bych klukovi měla dávat něco jen tak, když on si toho ani pořádně neváží a lusknutím prstu by mě klidně vyměnil za jinou. Poraď si sama sobě jako kamarádce co bys udělala, ale už to že se ptáš znamená, že víš co je správné. Jenom se bojíš vzdát něčeho co si myslíš že je zdánlivě fajn, ale věř mi, bez toho ti bude líp a važ si sama sebe, máš svou hodnotu a zasloužíš si víc, ne jen zábavu.

  • dina17.10.2022 17:21

    Doporučuji knihu My děti ze stanice ZOO.

  • Je to tak jak se říká - každý je svého štěstí strůjcem. Z tvého příspěvku mám pocit, že si to uvědomuješ, ale jsi lehkomyslná.
    Situace se ti může vymknout z rukou, ani nebudeš vědět jak.
    Zkus si odpovědět upřímně: 1) máš to za potřebí setrvávat s někým kdo to s tebou nemyslí tak jako ty s ním? Snažíš se ho uchvátit tím, že s ním držíš tempo - zábavy, alkohol, drogy...a proč to vlastně děláš? Vždyť tě tím vlastně ponižuje.
    2) Co ti to vlastně přináší dobrého?
    3) Dokážeš s tím přestat?
    4) Dokážeš nést následky chování, které se k tomu může vázat, třeba v budoucnu?
    Holka, jseš jednou nohou v průšvihu. Tak nad tím popřemýšlej. Tvůj život nikdo jiný žít nebude, ani to dobré ani to špatné.
    Kdybych v mládí měla zkušenosti, co mám teď, tak by .....jenže ono to kdyby neexistuje.
    Ale když už jsme u toho, tak kdybych to mohla změnit...mluvíme 20-25 let zpět, tak:
    - nesetrvala bych ve vztahu 10 let se svým prvním (ano podobný případ jako ten tvůj, ale drogy ty jsem naštěstí nezkoušela), nevedlo to s ním k ničemu a po letech cítím jen hořkost
    - nenechala bych si vnutit rodiči studium, které jsme nechtěla a prosadila bych si svou, a jela i do studovat do světa.
    Změnit to vše můžeš ty sama, je to jen a jen na tobě.



Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist