chuť na sex a antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34626 8.11.2011 21:44

Dobrý den,

tento měsíc jsem vysadila antikoncepci a musím upřímně říct, že se moje chuť na sex změnila o 100%.
Dříve jsem měla chuť na sex méně častěji a hlavně by mi nikdy do hlavy nevlétly myšlenky na sex a mazlení při pohledu na pěkného muže(pro mě je nej pouze ten můj :) )ale nyní bych mohla mít sex každý den a i ta nejobyčejnější filmová líbací scénka mě vzrušuje.
Jednou jsem četla, že antikoncepce může potlačovat chuť na sex.
Můžou být mé stavy způsoběné vysazením antikoncepce a vyrovnáváním hladiny hormonů, nebo to může být podvědomě způsobeno možností otěhotnění, tedy více sexu=větší možnost otěhotnění? Zajímá mě, proč se tyto změny dějí a snažím se pochopis své tělo :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek898.11.2011 21:49

    Uvádí se, že mezi vedlejší účinky, které sebou antikoncepce přináší je snížení chuti na sex, takže to určitě může být pravda :) Že si ji teď vysadila a najednou se ti chuť na sex změnila o velký kus, tak to určitě může být i tím, že chceš otěhotnět, ale spíš bych se přikláněla k té antikoncepci :)

  • ahoj, já po vysazení HA na tom byla velmi podobně. dokude sem brala HA chut na sex menší, po vysazení chut velká...přece jen jsi tedka víc ovládána vlastními hormony a tak to vnímáš víc :-)

  • Já brala HA přes 5 let. Chuť na sex jsem taky moc nemívala ale po vysazení antikoncepce se to rapidně otočilo. Jak píšeš, mohla bych každý den, teda než jsem otěhotněla :-) HA potlačuje vlastní hormony a do těla se ti díky ní dostávají hormony umělé. Změnilo se mi i to, že jsem si nepřipadala uvnitř tak "umělá" - možná jsem si to jen vsugerovala, nevím... ale to je už z jiného soudku. :-)

  • Ahojk,y já jsem brala HA 13 let.předtím? to mi stačil sex v klidu jednou měsíčně a nebo když jsem byla připitá :-D a ted? bych souložila klidně dvakrát denně...nečetla jsem předchozí příspěvky,tak nevím co píšou ostatní, ale u mě to rozhodně tak bylo a pořád je...jenže nejhorší je, že manžel zrovna 2 měsíce po vysazení dostal zánět nadvarlete,tkaže jsme nemohli kdy jsme chtěli...to byl teror :-D

  • Já to měla stejně...pak se to ustálilo :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist