bolest vaječníků

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43723 6.7.2011 14:56

Ahoj holky, při poslední ms mě začaly neskutečně bolet vaječníky, byla to taková nepříjemná pichlavá bolest, která mě dostávala opravdu a do slova do kolen a trvala cca hodinu. Pak to odeznělo a asi tak po 10-ti dnech to opět přišlo. Při MS jsem nikdy žádné bolesti neměla, ale tohle - to byla fakt síla. Myslíte si, že by mohlo jít o nějaký zánět nebo takovou 'jednorázovou' záležitost? Byla jsem při té druhé bolesti i u dr.,ale jako 'na potvoru' měl zrovna dovošku... Tak teď jen přemýšlím, jestli tam zajít ještě teď - když už je asi 14 dnů po bolesti (a nic tím nezanedbat), anebo nedělat zbytečnou paniku a raději tam zajít...? Děkuji za vaše rady a připomínky:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mohlo se stát, že jsi měla cystu na vaječníku a ta při MS praskla. K lékaři bych raději zašla, sice by to bylo dobře, kdyby cysta sama praskla, ale raději ať se na tebe lékař podívá. On to na ultrazvuku pozná, že tam cysta byla, podle volné tekutiny, která tam po ní zůstala. Ta bolest může mít samozřejmě i jiné vysvětlení než je cysta a právě proto bych se raději nechala vyšetřit, abys nic nezanedbala. Třeba zanedbaný zánět může nadělat pěknou paseku a bojovala bys s následky třeba za pár let, tak raději to pořeš preventivně hned. Třeba to nic nebylo, ale je lepší si být jistá.

  • petulinkaa136.7.2011 16:38

    K doktoru rozhodne jdi, s prasklyma cystama mam veeeelkou zkusenost,vim o jake bolesti mluvis a radci jsem sla taky,rikal,ze je moooc dobre,ze jsem prisla,ze nekdy z toho muze byt krvaceni do bricha,vetsinou by si tedy mela krvacet,ale muze to nastat a proto je dobry jit,aby ti udelal ultrazvuk!

  • maryje6.7.2011 21:37

    Já měla hodně podobné rříznaky co popisuješ a opravdu to byla prasklá cysta tak si opravdu pro jistotu zajdi k lékaři kvůli možným pozdějším následkům.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist