azoospermie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #32823 11.1.2012 13:13

Už se snažíme s manželem přes 3 roky o miminko a zatím úplně marně.. doporučili nám umělé oplodnění, ale i tam máme menší šanci, že nám pomůžou. Manžel má totiž azoospermie, tj. absolutní 0 spermií (ani mrtvé). Teď chodíme i k endokrinologovi a ten nám našel oběma více problémů, u kterých tvrdí, že toto mohou způsobovat a také, že pokud některé zdravotní problémy nedáme dokupy, tak pro změnu ani já miminko neudržím, takže bysme zbytečně vyhazovali penízky za umělé oplodnění (ale šetříme..). Přesto se chci zeptat: "MÁ NĚKTERÁ Z VÁS NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI S AZOOSPERMIÍ A NAVÍC POMOHLO VAŠEMU MANŽELOVI COKOLI, ABY SE ZASE SPERMIE OBJEVILY I PŘIROZENOU CESTOU?" Moc děkuji za odpovědi.. Taky mi našli na sonu cystu na štítné žláze a teď mi bylo řečeno, že je to nádor.. máte s tím někdo zkušenosti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • micika11.1.2012 17:26

    teda asi máte vetší problém,kor jak je to i u tebe,ale muj manžel mel oligoastenozoospermie výrazná šli jsme na ivf-icsi a já žádný problém neměla tak as i dík tomu se povedlo na poprvé..zítra má 11měsíců a nyní jsem v 24.tt přirozeně,spoléhali jsm na to že to nejde..
    Jinak jemu léčba nijak nezabírala..cca půl roku ale mel jen nejaké vitaminy,am co vím o tom když muž nemá žádné spermie,dají se snad nějak vyoperovat přímo ???

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist