antikoncepce a kouření

Otázku položila: Anonymní uživatelka #30985 26.8.2011 16:52

Dobrý den asi půl roku beru ha minisiston, ale až teď mě napadlo tohle: Mám přítele kuřáka tím pádem kouř v obýváku je normální, v době když jsem byla ještě v bříšku tak mamka se údajně nacházela v zakouřeném prostředí. A já se teď děsím, zda by to mohlo mít na mě následky. Asi před dvouma rokama než jsem začla ha brát tak jsem kouřila. Ale teď jen jsem ten nazvaný "čichač". Mohlo by být semnou v budoucnu něco v nepořádku. Nebo prozatím by měl přítel přestat kouřit??? jak to tedy je??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Promin, moc jsem tě nepochopila. Jaké následky máš na mysli? Jako jestli by se něco mohlo stát, když jsi v zakouřeném prostředí a bereš HA?

  • Kdysi jsem HA brala, x let se nic nedělo, neměla jsem žádné problémy. Pak jsem se asi rok pohybovala v hodně zakouřeném prostředí a jednoho rána jsem se probudila s trombózou v noze. Je pravda, že mám vrozené dispozice ke vzniku krevních sraženin, to jsem ovšem tehdy nevěděla. Těžko říct, jestli by mě to postihlo i kdybych kouři vystavená nebyla. Taky těžko říct, jestli se něco stane u tebe. Ale vzhledem k tomu, že krevní testy na trombofilní mutace se běžně nedělají, je klidně možné, že nějakou máš i ty. Pak si velmi zvyšuješ riziko vzniku trombózy. Pro začátek bych přítele s cigárem vykázala ven.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist