antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41437 12.8.2011 16:42

Ahoj holky, asi mám dotaz jako nějaká pubertačka, tak pardon... poprvé měním HA (oboje jednofázové) a v letáčku stojí, že se se nemá dělat pauza a rovnou se má začít s novou...musí to tak být? :( Mě by se MS docela hodila, myslíte, že by hodně vadilo, kdybych normálně udělala pauzu a po sedmi dnech začla s novou? A ještě bych měla jeden hloupí dotaz:) Dost často jsem ted zapomínala na prášky, ale vždycky jsem to stihla do dvanácti hodin. Byla jsem u přítele, zařizoval se pohřeb jeho tatínka, takže jsem na prášky vůbec nemyslela:( budu tím dalším platíčkem už normálně chráněná, když budu brát zase pravidelně? Děkuju:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028912.8.2011 16:46

    No většinou u každé nové HA se počká do ms a první den ms si vezmeš první prášek , tak asi tak no :) . Snad ti to pomůže . A ano , když budeš další platíčko brát poctivě chráněná budeš , alw jestli si chceš být sto pro jistá použij i další ochranu :) .

  • já když jsem měnila HA, tak jsem tu klasickou 7 denní pauzu dělala. původní HA jsem měla 21 + 7 dní pauza. asi záleží na druhu anitikoncepce, já přecházela na Yaz a i v návodu jsem se dočetla, že při přechodu z jedné HA na jinou se pokračuje po pauze (příp. po dobrání neaktivních tablet). takže podle mě můžeš pauzu udělat a jsi stále chráněná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist