antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50092 4.8.2011 19:13

ahoj,ted mi je čerstvych 15 let a s přítelem bysme se chteli milovat.Jenže moje máma je taková ta ze starý doby co mela prvního kluka až v dospelosti .Já myslim na vhodnou antikoncepci ale bojím se že máma by mi to nedovolila ,a ani spolu s mámou nemáme nijak duverivy vztah .Vím že se dá použít kondom ,ale prášky jsou spolehlivější a tak se chci zeptat jestli se mám na gyndu objednat sama(ješte jsem tam nebyla) nebo co udelat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A můžu se tě na něco zeptat? Myslíš si, že jsi na sex připravená? A jak dlouho jsi s přítelem?

    Nevím, ale tvoje mamka se mi v tomhle zdá jako rozumná žena, mně je 19 a přišla jsem o to v 17 a vůbec toho nelituji! V 15 je podle mě moc brzo. Ale je to Tvoje věc, tak dělej, jak myslíš, je to Tvůj život... ;)

    No na gynekologii se určitě objednej tak i tak, doporučuje se v 15 letech začít s pravidelnými gynekologickými prohlídkami. A mamce o tom říkat nemusíš a ani se to nedozví, 15 ti bylo, tak už o tom doktor rodiče informovat nemůže.

  • Můžeš se objednat sama, napíšou ti prášky. Ale počítej s tím, že jsou drahé, takže toho nebudeš mít asi moc na výběr, jestli si to budeš platit sama, nebo s přítelem. Nejlevnější jsou asi něco přes tři stovky na tři měsíce a nejdražší myslim za devětset na tři měsíce. A samozřejmě jsou ty dražší novější a lepší třeba v tom, že se po nic netloustne, ba naopak někdo říká že dokonce hubne. Ale nejdůležitější je že budeš chráněná a na to stačej za tři stovky;)

  • Klarka963 má recht není kam spěchat. Zamysli se nad tím, jestli ti nevadí, že na tebe tlačí. Jak by se tvářil, kdybys mu řekla, že ještě nechceš? A že budeš chtít třeba až za rok? Vydrží čekat? Jestli ne, tak pryč od něj. Ale máš velkou pochvalu za svůj zodpovědný přístup k sexu. Ke gynekologovi se můžeš normálně objednat, zavolej si, zjisti, zda bere nové pacienty a dohodni si termín. Udělej to určitě, i kdyby sis to s tím sexem rozmyslela. Pravidelné preventivní prohlídky jsou důležité.

    Jo a Klárko, holky přicházejí o pannenství, nikoli o panictví :-D

  • patiperra4.8.2011 21:42

    Rozhodně na to nespěchej, a to ani proto že ti je blbý se vymlouvat, či ze strachu že by tě přítel nechal. Já o panenství přišla v 18, s klukem jsem pak chodila 10 let a přesto musím říct, že jsem měla počkat! Já z toho měla potom divné vnitřní pocity, protože jsem psychicky nebyla ještě připravená. A ač jsem toho kluka milovala, sex se mi první rok-dva nelíbil. Když jednou povolíš, pak už bude tak nějak očekávat, že spolu budete spát pořád. Ale je to pravda - je to tvůj život, ty rozhoduješ. Pokud se na to cítíš.....A taky si myslím že to není žádná ostuda počkat. Já vždycky říkala - přeci nedám nějakýmu kreténovi, počkám si na toho, kdo za to bude stát.

  • Dobé, že myslíš na HA, v tom s Tebou souhlasím, ale jste spolu jen 2 měsíce a on už s Tebou chce spát, to je podle mě trošku brzo, na to, že je Ti 15 a vlastně k němu ani nic tak necítíš, když mu řekneš ne a on na Tebe počká, pak ej to ten správný, ale jestli Tě bude tlačit nebo se kvůli tomu s Tebou rozejde, za nic nestojí, do takoového ruce pryč...

  • Ahoj:*** Já ti tady nebudu psat ,jestli sji na to dost stará či ne,každého věc. Já o to přišla těsně před 15 náctkama a bylo to moc krásný a nelituji ničeho!!! Je vidět,že jsi už dost rozumná,že myslíš na ochranu. V 15- nácti je nejlepší čas se objednat na prohlídku a zkonzultovat vhodnou antikoncepci. Myslím,že sama dobře ucítíš kdy na to budeš připravená:)

  • Ja te chapu mozna me tu ukamenujete ale ja o to prisla ve 14 ano je to pro nektere brzo ale gynekolozka rikala ze sem predcasne vyspela , menstruace mi prisla v 11 letech , vypadam starsi , mam o 3 roky starsiho pritele a byla sem pripravena vsechno sem vedela i jak se chranit a vse , pro nektere je to brzo ale s pritelem sem uz tolik let a porad nam to klape a nelituju :) takze se urcite objednej ale ne ze te pritel bude nutit musis sama vedet co chces :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist