ahoj

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34189 22.2.2012 15:08

ahoj ,nevíte kdy je tak normální dostat menstruaci.?
Je mi 12 a pořád nemám sni větší prsa ..vadí to že jsem tak opožděná?
:'-(:'-(:'-(:'-( :'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj opožděná rozhodně nejsi.Já dostala MS až někdy ve 13 a sestra dokonce v 16.Užívej si to,že ji ještě nemáš.Co by zy to jiná dala.Ona ta mrška jednou zcela jistě dorazí.:-)I ty prsa narostou.;-)

  • Ahoj, prosím tě, ona opravdu dorazí, já ji teda dostala v 11 a nebylo to příjemné...ještě maš cas:-) uzívej dnu kdy neprichází..a prsa??? ty mi rostou az ted kdyz cekam miminko .-D vsechno ma svuj cas :)

  • Verousek8922.2.2012 15:24

    Já ji dostala ve 13. Takže neboj :) A na prsa máš ještě taky spoustu času.

  • faith.verus22.2.2012 15:31

    Ahoj, ono je to individuální, v knížkách se většinou udává, že mezi 12-14 rokem, ale každá to má jinak. Neboj, nikterak opožděná nejsi. :-)

  • Andrea06028922.2.2012 15:39

    Ahoj , také jsem ji měla poprvé ve 13 letech , neboj příjde a věř , že si pak budeš přát , aby nikdy nepřišla :D . Už to bude na pořád a bude to otravné . :D
    Tak že opožděná určitě nejsi , každopádně máš čas , četla jsme , že do 18 let je to normální a když do té doby nedojde , pak se to řeší s dr . :)
    Koukala jsi sem : http://www.womenzone.cz/encyklopedie/menarche-prvni-menstruace :)

  • Ahojky, jak píší jiné - není čeho se bát! :) Já dostala první menstruaci mezi 13 a 14 rokem :) no a prsa jsem měla až kolem 18ti, takže buď opravdu v klidu a naopak si užívej to, že jí ještě nemáš :).

    Pokud mají vrstevnice kecy a ty se kvůli tomu cítíš špatně, tak jim klidně řekni, že už jsi jí taky dostala (já to tak v tvém období udělala). Nikdo na nic nepřijde a bude klid :)!

  • Ahoj :) Já ji dostala ve 14ti a prsa..Věř,že velký jsou taky na prd ;) Měla jsem je jako první ze třídy a měli ze mně akorát srandu :) Všechno bude neboj :)

  • Prosimtě :) Nejsi opožděná!!!!! Já to dostala poprvé ve 14 a rozhodně jsem nebyla ve třídě poslední. Prsa mi začala růst asi ve 13 a styděla jsem se za ně:) Protože je ještě nikdo ve třídě neměl. Neboj se!!!!!! Všechno přijde a věř tomu, že až to přijde, bude ti to pěkně otravovat život... neni o co stát;)

  • JanaRad22.2.2012 16:17

    Neboj, nic neobvyklého. Mám dcerku 13,5 roku a menstruaci stále nemá. Užívej si klidu... Prsa už dceři rostou, ale asi tak půlroku zpět začaly, takže i na to máš čas.

  • Máš času ;) pokud by se ale nedostavila do 15, měla bys to řešit s gynekologem, ale opravdu na to máš ještě čas. Zkus se zeptat maminky, většinou je to dědičné.

  • Ahojky,
    já jsem měla menstruaci poprvé v 11 letech a nebylo to zrovna příjemné. Už od 6-té třídy takhle pochovat s pádlem mezi nožkama. Jo to za totáče byly ještě vložky prehistorické..no.. .
    Je to naprosto normální, že nemáš ještě menstruaci. Některé dívky ji dostanou až v 17 letch a taky se nic neděje. PO 15-tém roce je dobré zajít na gynekologii pro jistotu, zda není problém někde jinde, ale tím se nemušíš nyní trápit. Teď si užívej světa bez měsíčků..věř, že pak budeš vzpomínat :-D.

  • Já jsem jí poprvé dostala ve 12-ti,ale znám holky,který jí dostaly až po 15. A myslím,že se vůbec nemáš na co těšit :D Kdybych nebyla projevem možnosti otěhotnění,tak bych se jí nejradši zbavila :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist