Zvysena BT a měsíčky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183810 6.3.2019 10:27

Dobrý den,
potřebuji radu zkušenějších, s manželem se snažíme asi rok o miminko, měřím si každý den BT a vždy jsem mezi mesíčky a luteální fází měla výrazný rozdíl cca 0,5 - 0,6 °C. Nyní mi i přes dostavené měsíčky zůstala teplota stejná jako v luteální fázi 36,66 °C. Neni to nad 37 stupnu tak nevim, jestlije mozne, ze muzu být v rané fazi tehotenství nebo se to proste jen stává? Mam nyní 1 den po mesiccich a teplota zustava na 36,66°C. Nemocna nejsem :-) děkuji za radu Peta

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud BT neklesala, a víš kdy byla ovulace, zkusila bych test, spousta žen menstruuje i v těhotenství.

  • 37°C není pro těhotenství nutná teplota. důležité je, že se teplota drží na hodnotách poovulačních.
    někdy se stává, že teplota klesá až později, až po tom, co se nějakou dobu krvácí nebo někomu až krátce před další ovulací. takže pokud se domníváš, že by jsi přece jen mohla být (i přes krvácení) těhotná, tak si udělej test.
    některé ženy mají navíc křehčí cévy a při zahnizdování krvácí, takže se nemusí jednat o menstruaci, ale o krvácení když se embryo hlouběji zavrtává do sliznice.

  • Jedina rada je zkusit test;-) Ale teoreticky telo může bojovat s nejakym bacilem, i kdyz se nic neprojevuje (to muze způsobit stále vyšší teploty). Ale klidne může teplota po MS spadnout pozdeji. Kazdy mesic to nemusí být stejné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist