Ztráta menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395939 25.3.2019 18:01

Ahoj, mohla bych vás poprosit o radu? Je mi 14 let, menstruaci už přes rok nemám, ale nevím proč. Z hubnutí to být podle mě nemůže, protože o zdravý životní styl se zajímám tak půl roku, od té doby jsem trochu zhubla, ale když jsem menstruaci ztratila, tak jsem jedla úplně normálně. Napadá mě jen, že to může být stresem, v ten stejný měsíc co jsem to ztratila mi zemřel pes a byl to obrovský zásah.. také se ten poslední rok dost stresuju - škola atd. Na gynekologii s mamkou jsme byli, i na endokrinologii. Hladina hormonů je prý asi normální, takže nevím, jak menstruaci navrátit. Vážím 46kg a měřím 164cm. Myslíte, že kdybych začala víc jíst, menstruace by se mi vrátila? Jinak každé ráno na to piju bylinný čaj a maca prášek s vodou. Nebo nevíte, jak jinak ji navrátit? Trápí mě to.. nevím, co mi tím tělo chce říct, jinak připadám si zdravá..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ona ta váha muze mit vliv a nemusí. Ono totiž záleží i na množství tuku v těle. Pokud jeho hodnota klesne pod nějakou úroveň, tak prostě cyklus muze přestat fungovat. Tuky v tele jsou pro správnou funkci hormonů nutné.
    Je velký rozdíl zda mas 46kg a přitom dostatek tuku a 46kg a tuku v těle málo.
    Dcera při výšce 164cm vážila ve věku 14 let 60kg a nebyla nijak oplacana, ale konfekce 38. V 18 letech má tu stejnou váhu a konfekce velikost 34/36. Takže záleží i na množství svalů.

  • V tomhle věku může být menstruace ještě nepravidelná, a pokud máš hladiny hormonů ok, tak není proč se stresovat. Váhou to nebude, já mám 52 kilo a 173 cm a menstruuji normálně, ale je mi 17 :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist