Ztráta libida

Otázku položila: Anonymní uživatelka #533325 10.5. 19:55

Dobrý den. Je mi 28 let. V srpnu 2023 jsem podstoupila potrat. Otěhotněla jsem přes antikoncepci kterou jsem od 14ti let brala pravidelně. Byla jsem rozhodnutá, že si dítě nechám. Okolnosti tomu ale nepřály. S pláčem jsem podstoupila interrupci, dodržela šestinedělí a dodržovala důkladnou hygienu. Dva měsíce po potratu jsem si našla opravdu skvělého a přitažlivého partnera, ale absolutně nemám chuť k sexu. Sex máme, ale partner cítí, že to spíše děláme z povinnosti a pro jeho potěšení. Necítím žádné příjemné pocity při styku když je ve mně. Nemám na sex ani pomyšlení. Cca pět měsíců po interrupci jsem trpěla na záněty. Léčila jsem je, ale bylo to pořád dokola. V dubnu mi můj gynekolog předepsal Macmiror a už je to měsíc a zánět nikde. Při sexu však někdy krvácím a trpím bolestmi v podbříšku. Jednou jsem se bolestí nemohla postavit na nohy. Ptala jsem se svého gynekologa, zda se nemohlo něco při potratu poškodit mechanicky, ale sdělil mi, že to je vyloučené a žádný podpůrný prostředek pro zvýšení libida neexistuje a že mé problémy jsou psychického rázu. Dříve jsem sex milovala a myslela na něj pořád. Teď mám pocit, že ani nežiju a hlavně to má dopad na můj nynější vztah. Na potrat už nemyslím a mám pocit, že jsem s ním dostatečně vyrovnaná. Jsem ráda, že jsem ho podstoupila a našla si zdravý vztah. Gynekolog mi nepomohl a skoro to vypadalo, že ho nějaké mé potíže ani nezajímají. Prosím, poraďte mi na koho se obrátit nebo co zkusit. Moc vám děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ta otázka ma 2 roviny.
    Jedná je ztráta libida-tam je otázka zda není podvedomy strach z těhotenství.
    Druhá problémy které po styku jsou. A tam bych asi rekla-zmenit lékaře. Pokud neřeší krvácení a bolesti po styku tak by mou důvěru už moc neměl.

  • Domnívám se, že jde o traumatickou reakci. Trauma, tedy reakce na jakýkoli podnět, který nám v dané chvíli připadá nad naše síly, se v těle ukládá - a je jedno, že to máte v rozumové a citové rovině vyřešené. Tělo ještě neuvolnilo energii, kterou aktivovalo na to, abyste prošla potratem a reaguje, jako byste v té situaci stále byla. Řešením by byla třeba bodyworková terapie nebo holotropní dýchání (to nesmíte dělat sama!!!). Až se srovná tělo s hlavou, přestane to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 328 otázek, kterým se dostalo 271 946 odpovědí a 409 977 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist