Změna jídelníčku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 17.2.2011 21:09

Ahoj holky,chtěla bych od Vás poradit... Ráda bych začala nějak úplně jinak s jídelníčkem. Nejsem tlustá,spíše hubená, ale bohužel na to,kolik mi je ,mám problémy se žaludkem.
Ráda bych začala jíst více pestře,zdravě a lehčeji.
Máte nějaké osvědčené rady,jak takhle jíst,moc nebrat a přitom být v pohodě?
Děkuji moc za rady.

Děkuji za rady:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky. Jak pise petulinka - nic drazdiveho + bych k tomu vyctu potravin pridala papriku - ta,ac se to nezda,tak ten zaludek drazdi. Ale citrusovy plody - pokud je sneses,tka jsou dobre - udrzuji kyselost v zaludku a to pomaha lepsimu traveni. Jicnu fakt dobre nedelaji,ale pokud tobe na zaludek delaji dobre,tak je basti. Take te mohou drazdit celozrnne vyrobky. Snidane,svacina,obed,svacina,vecere a neboj se i druhych veceri. Pokud doma pecete,tak jsou dobra testa - tvarohove,piskotove a odpalovane. Pokud se obejdes bez sladkeho,tak ho vynech,ale pokud bude chut,tak tohle testo nebo tu musli tycku a cokoladu od 60% kakaa vys.Mineralky bez bublinek. Jogurtiky, kefirovy mlika, syry.
    s zaludkem si u doktorky byla?

  • Ahojky. Jez pravidelně minimálně 5x-6x denně po menších dávkách, stoprocentně snídej, jez hodně ovoce a zeleniny (pokudmožno čerstvé nebo vařené v páře), ovocné šťávy, jogurtíky s biokulturou !!!, a čajíky (existují i na trávení a žaludek). Vynechala bych úplně smažená, kořeněná jídla a omezila sladké. Ale vždycky u sebe nos v kabelce müsli tyčinku, jablko nebo nějakou svačinku, ať nemáš nikdy hlad. Pij minerálky, a večer si dej skleničku piva - to dělá žaludku hooodně dobře.

  • petulinkaa1317.2.2011 22:13

    Pokud mas problemy se žaludkem,tak se nedoporučuje - káva,sladky,smazeny,dzusy,citrusovy ovoce,cibule,cesnek...tohle hlavne!!! já mam zánet jicnu,který jsem zrejme nedolecila,tak se vraci a presne tohle nemuzu,je to propojeny se zaludkem,takze tomuhle se vyhni :-( ale jinak jist casto,v klidu, bez stresu a lehcejc....nedelat práci v predklonu,netahat tezky veci...:-(

  • Mám duodenogastrický reflux, takže se mi natrávená strava vrací z dvanáctníku zpět do žaludku včetně žluče, což pro žaludek není nic příjemného. Úprava jídelníčku byla nezbytná, pokud hřeším, vím, co mě čeká za nepříjemné bolesti. Takže co nedělá dobře: smažené, alkohol (kromě Plzně 12, ta se mi osvědčila a gastroenterolog mi doporučil pouze Plzeň z důvodu její hořkosti, prý všelék), pokud kouříš, tak ani to není vhodné, veškerá kořeněná jídla, nadýmavá jídla, cibule, česnek, nedoporučujou se bohužel ve velkém množství kyselé ovocné šťávy - ty překyselují žaludek, sycené minerálky a sladkosti a bílé pečivo. Já se snažím jíst po celý den malé porce, i když mi to někdy nejde, začínám jogurtem nebo kefírem, ale pozor, někomu je to nalačno po mléčných výrobcích těžko, dopoledne prokládám ovocem, obídek a pak zelenina a k večeři jen něco lehkého. Nejím 3 hodiny před spaním minimálně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist