Změna hlenu x bránění Ovu - antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372968 18.4.2017 23:02

Holky, mam takovej trosku hloupej dotaz, snad mi některá odpoví a treba i přidá zkušenost. Za myslela jsem se nad typem HA. Kdyz je HA na principu změny hlenu, je větší možnost otěhotnění po vysazeni? Kdyz Ovu probíhala? (Konkrétně Minerva)
Jinak je možné, ze bych mela Ovu 11 DC(tedy 20 den po vysazeni)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Při braní HA ovulace neprobíhá!!! Hormony v ní obsažené ovulaci​ blokují!. Žádné HA tablety nefungují na principu zahuštění hlenu. Změna hlenů (např. pocit suchosti jebo naopak výtok) je jen a pouze vedlejší účinek brání HA... Holka, zjisti si info o tom, co zobeš, stačí si přečíst příbalový leták. 8-o

  • Jak již bylo řečeno - HA brání ovulaci...takže hlen, nehlen...
    Ale ano, po vysazení ovu může proběhnout 11dc, ale samozřejmě nemusí. Tělo se může po vysazení vzpamatovávat déle... A nebo samozřejmě můžeš otěhotnět hned po vysazení...každá žena je jiná :-)

  • Jaká HA funguje jen na principu změny hlenu? :-o

  • Borlova19.4.2017 20:30

    Antikoncepce zabraňuje ovulaci a tudíž se neobjevuje ovulační hlen vhodný pro spermie, ale ani nenastává ovulace. Když antikoncepci vysadíš, můžeš mít ovulaci hned první cyklus, ale taky se třeba tělo nenastartuje a k ovulaci nemusí docházet po vysazení nebo jednou jo, pak zase ne. Klidně ale po vysazení můžeš mít hned ten 11 den cyklu ovu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist