Zkušenosti s menstruačním kalíškem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50898 9.12.2011 8:49

Mám na něj pár otázek. Jak je to s kalíškem když se mi chce na záchod? To ho vždy vytáhnu? No, když budu na velké a budu tlačit, tak nevypadne? A co když jdu na malou, tak ten kalíšek nějak ta moč obteče nebo jak? Kalíšek si chci pořídit, tak se ptám, jsem začátnice.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když se ti chce na záchod, tak kalíšek vůbec vytahovat nemusíš. Je bezpečně schovaný v pochvě, takže s močí vůbec nepřijde do styku. Když jdu já osobně na velkou, tak je to jak kdy. Když tlačím tak nějak normálně, tak se nestane nic. Když občas tlačím moc urputně, tak se mně občas stane, že se kalíšek malinko povysune, ale určitě nevypadne. V takovém případě ho pak prostě vytáhnu, očistím ho od menstruační krve a strčím zpět.

  • Verousek899.12.2011 10:17

    Když potřebuješ na záchod, tak menstruační kalíšek vůbec vyndávat nemusíš. Moč a menstruační krev vůbec nepřichází do styku, každé teče jiným otvorem. Co se týče tlačení na velkou, tak jak píše anonymka přede mnou, jak kdy. Mně se teda také nikdy nestalo, že by mi vypadl, to ne. Ale to, že se jakoby povysune, tak to se stát může. Záleží, jak moc tlačíš.

  • souhlasím s ostatníma-vykonávání potřeby nemá s kalíškem co dělat, pokud bys hodně tlačila na velkou, můžeš mít pocit, že kalíšek vytlačíš-mě se to ale nikdy nestalo. Pokud na WC není voda, kalíšek si nevyměňuju (není třeba měnit tak často jako tampony, či vložky-ovšem záleží na síle MS), v nouzi ho stačí i jen vylít a opět nasadit-bývá k tomu ale potřeba alespoň toaleťák-či kapesníček na utření kalíčku alespoň zvenku a otření tam dole, či petku s vodou ssebou

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist