Život s akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396180 6.11.2018 21:17

Ahoj, od sve puberty mám problém s akné na obličeji a jelikož ted mam 21 a uz je to tak od 15-16 přestávám věřit ze se to někdy vyléčí. Vyzkousela jsem veci od kozni a take i dražší i přírodní kosmetiku.. Nikdy skoro žádné zlepšení.. I se zdravou stravou se plet maximálně o neco zklidnila vymizelo par pupinku nic vic. Jenze musim i přiznat ze jist pořád jen zeleninu a ovoce kdyz jsem milovnik dobrého jidla nevydrzim.. Ale stejně se to nezlepšilo o moc ani tak. Spánek dodrzuju nekonzumuju téměř vůbec alkohol na party uz delší dobu nechodim. Sportuju.. A nic. Nemam zadnou těžkou formu akne to vůbec, ale lehkou jo.. Jenze i tak mi to kazi vzhled pleti a jde to obcas vidět hlavně na dennim světle.. Je to par pupinku na brade nose tvářích i cele a to uz dela dojem problematicke pleti. Ani makeup to nezakryje nějak dobře, na denním světle to videt jde ty vystouple pupinky. Taky mam odjakživa pleť zacervenalou a par jizvicek takze na druhou stranu pro me neni ani reseni makeup nepoužívat. Co se týče mého celkového vzhledu.. Kdyz to reknu narovinu s chlapy problémy nemam nouzi o ne nemam.. Spis naopak.. Nikdy me zadnej neodmitl.. Spis naopak, vzdy mi pochvali oci usmev postavu.. Ale citela bych se hezci a líp akne nemit.. V životě me to ovlivňuje tak ze na bazen nechodim.. Kdyz tak i s makeupem a nepotopim se, k mori me jezdit nebaví protze bez makeupu opet mezi lidi nevyjdu.. A raději se s lidmi a nebo na rande domlouvam vecer kdyz uz neni denni světlo a nedokonalosti to pohlti. Mam stres z toho az se jednou zamiluju a budu mit stálého partnera a budu s nim nocovat a odlicovat se je to pro me nepředstavitelné. V 50% života me toto tak omezuje.. Občas si připadám sama oskliva a mam i chvíle kdy se pred zrcadlem rozbrecim a nechcu ven. Prijde mi ze mi na ulici ženský zkoumaji moje pupinky a ze to jde tak vidět. Po par hodinách je makeup stejně slity a vynikaj pupinky. Na rande nebo nějaké příležitosti co se tohoto týče se vzdy maluju hodiny pak vypadam pěkně třeba hodne zvýrazním oci rty na plet primer a makeup si sedne a skoro neni poznat ze bych mela akne.. Pak se citim super a u muze vzdy uspeju. Pak ale prijdou dny kdy se treva víkend nelicim.. A kdyz se vidim. V zrcadle mam opět depresivní stavy. Vim ze makeup nemůže být muj život ale netusim co mam delat. Mozna to jen prehanim.. Mam opravdu jen lehké akne ale... Poznat to celkem jde. :( opravdu mam obcas takove černé myšlenky, ze me život s takovym omezenim s pleti nebaví.. Ranni brzke vstávání abych plet omyla namazala a hodinu licila ještě po ranu plet nevypadá vůbec dobře.. Atd v lete zadne opalování protoze nenalicena nevyjdu. A vyzkousela sem toho dost a nepomohlo nic byla jsem i u more s rodiči tam sem se nelicila byla na sluníčku mořská voda a nic! takze to nadějně nevidim..chtěla sem si trosku vylit srdce ale zároveň se zeptat jak vidíte cloveka co ma akne vy? Muze to určovat moji. ,krasu'?... Nebo prehanim. Je tu nekdo s mym případem? Děkuji 😔

  • 20.03.2019 18:12:13 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy7.11.2018 6:00

    Představ si, že by jsi měla opravdu velké akné, postavu nic moc, křivé zuby a kluci by o tebe neměli zájem. Pak bych tohle naříkání i docela pochopila, ale takový povyk kvůli pár pupínkům 8-o Já mám teprve hodně akné, jizvičky na tváři od dětství, podkožní velké vřídky, které se hojí i 3 týdny, nos a bradu plnou černých teček. A to chodím pravidleně ke kosmetičce, prostě to tak mám. A něco ti řeknu - vůbec se nelíčím! Jen řasenku a občas linky a jsem v pohodě. Vím, že s mejkapem bych to měla 100x horší. Takže spíš zapracuj na hlavě.

  • Me na akne pomohl krem ktery mi doporucila ma posledni kosmeticka. Je od biodrogy na suchou plet se sklony k akne.
    Akne jsem mivala roky. A pomohla az dobra kosmeticka, ale musíš najít, tu ktera ti bude vyhovovat. Vystridala jsem jich víc a nekdy to byl děs :-D
    Jinak řešíš to fakt hodně. Jeste kdyz to nemas tezkou formy. Co budes delat po třicítce, kdy zacinaji vylizat první vrásky? To pak nesundas slunecni bryle? :-) Ne fakt s přibývajícími roky budws řešit jine věci nez beďary. Užívej mladi a neřeš takove malickosti. Kazdy ma na sobe něco, co mu vadi. Nikdo neni dokonaly;-) Ja např. posledni rok řeším zánět víček a ani tu řasenku si nemůžu dát, často natekle a zarudlé vicka... Taky děs, ale nestresuju z toho:-)

  • Mám akné dodneška a je mi o hodně víc jak tobě. Prostě jsem se s tím už smířila, jelikož jsem vyzkoušela kde co, oblítala i kožní a taky nic. Prostě když chci vypadat k světu, udělám si kvalitní makeup. Ale jinak jdu klidně se psem či k popelnicím, nebo na nákup nenalíčená a je mi to šumák. Můj chlap můj xicht zná a přesto je se mnou ohromnou hromadu let...a kvůli pleti by se se mnou fakt nerozvedl... Pleť se mi brutálně mastí, ale nepomůže, že si ji jednou dvakrát za den vyčistím...vyčistím ji, mastná není, za půl hodiny se lesknu jak čunče na pánvičce. Prostě jsem se s tím už smířila, nenadělám nic a věšet se kvůli tomu nepůjdu. To chce klid děvče....chlapy berou ženy komplexně...vzhled se skládá z mnoha a mnoha věcí a povaha taky...každý má nějakou tu chybku, stoprocentní člověk neexistuje. Prostě tohle je drobnost.

  • hanca.v7.11.2018 9:54

    Tak to já mám akné také střední formu, je to genama, makeup nepouzivam protože bych si musela kilo podkladového krémů abych schovala jizvy po něm. Několikrát jsem byla i na plastice aby me zbavili velkých abcesu takže další jizvy tam jsou. Ale smířila jsem se s tím paní dr říkala ze na to sice existuji tabletky ale musela bych je podpořit antikoncepci a to já nechci. A je mu už skoro 30, na vnitřní krasu to vliv nemá, partnera to neodrazuje a kamarádi a známí na to také nehledí. Kdo se občas zeptá jsou děti v práci a ptají se jen z čeho mám ty jizvy, říkám ze z puberty ;-)

  • Nauč se jít ven s úsměvem, radši si zasportuj a neřeš akné. Makeupem si jen ucpáváš póry a nemůže to jít ven.
    Osobně mi dost vyhovuje kosmetika Skin od Herbalife (čistící gel s aloe a rozjasňující toner, sem tam peeling) a k tomu pleťový olej ylang ylang od Saloos.
    Když je přeci jen větší problem, tak na postižené místo dám trochu aknecoloru z lékárny a žiju.

    Děj pryč zrcadlo a věnuj se důležitějším věcem, případně vyhledej pomoc psychologa. Problém není akné, ale nezdravě nízké sebevědomí.

  • Podle me to uprimne prehanis ;) nevim jestli jsi tu dokonce nahodou nepsala vcera nebo predevcirem, dotaz je hodne podobny a hodne navazuje. :-DSama pises ze mas jen lehkou formu akne. Na svete je plno lidi, ktere maji hrozne akne, maji jizvy, fleky ktere nezmizi, znaminka.. a ziji. Opravdu bych se tim tak do hloubky nezabyvala a nestresovala. Mela byses mit rada takova jaka jsi. Co bys delala kdybys mela treba nos samou bradavici? To byses asi zblaznila :-D ;-)
    Jsou to jen pupinky, se kteryma se potyka kazdy clovek. Bez rozdilu. :)
    A jinak, to ze ses u more nemalovala je sice fajn, ale ono se to za tyden nespravi ;) takze by to chtělo se na to trochu dlouhodobeji zamerit :)
    Jsi mlada holka, uzivej si svezesti :) co budem delat az nam bude 50 :D dovedes si predstavit co s tebou ten makeup a chemie co na sebe placas za ty roky udela? Teprv pak ze sebe clovek bude mit strach :D

  • buccaneerka26.11.2018 22:35

    Mně na akné pomohlo těhotenství. :-D

  • bestie7.11.2018 8:53

    Celý příspěvek jsem nečetla, ale přidám svou zkušenost. Ještě vloni jsem řešila něco podobného, každou chvíli jsem něco nakupovala. Nakonec jsem si řekla, že nechci chodit pořád něčím naplácaná, že prostě chci mít dobrou pleť. Takže jsem to nechala být, aby pleť volně dýchala. Musí se to ale vydržet několik měsíců - tenhle měsíc se mi neudělal pupínek ani před MS. Už několik let používám kosmetiku od Ryoru, ale spíš pro normální až suchou pleť - ono to lehké akné se může tvořit i z toho, že pleť moc vysušuješ právě prostředky na akné, a pleť to pak tím maštěním dohání. Takový začarovaný kruh.
    Když mám pupínek, přes noc ho hodně zatřu korektorem s teatree, to dost pomůže. Jinak používám maximálně ten korektor. Taky jsem nedávno koupila konopný krém od Annabisu a ten je fakt super, můžu doporučit. Dělá se i s koloidním stříbrem: Annabis Cremcann silver.

  • Podle mě to taky přeháníš. Mě bude za měsíc 20, akné mám od 11 let. Měla jsem velký boláky po celým obličeji a částečně i ve výstřihu. Teprve tak poslední 3 roky se to zlepšuje, že bych mohla i konečně na odstranění těch příšerných jizev. Začala jsem chodit na kosmetiku, což mi za ty léta pomohlo nejvíc. Kosmetička mi poradila, co používat a co ne, jak se o pleť starat. Když ti to tak vadí a omezuje tě to, zkus si zajít ke kosmetičce. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist