Zhubnutí bez zdravotního nebezpečé

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42432 17.1.2012 12:48

Jsem 20letá studentka a dříve jsem se léčila z anorexie. Nízká hmotnost a rozviklaná psychika mi způsobily řadu zdravotních problémů (špatná kvalita vlasů, ztráta menstruace, osteoporóza). Nyní jsem zdravá, ale nejsem spokojená se svou váhou. Jsem v normě, ale spíše k horní hranici.

Zajímalo by mne, jak mám zdravě zhubnout (cca 10 kg) a vyhnout se zdravotním rizikům. Pomohly by potravinové doplňky? Kolik kg je zdravé zhubnout za týden/měsíc? Lze alespoň z části ovlivnit, kde člověk zhubne?
Plánuji chodit 2X týdně do posilovny a jednou asi nějakou taneční aktivitu. Myslím, že jsem alespoň jednou týdně nějakou tu tělesnou aktivitu měla do teď. Dále bych asi měla snížit energetický příjem, ale tam se právě bojím aby se mi nevrátily zdravotní problémy.

Předem děkuji za rady. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdravé hubnutí je 0,5 - 1 kg týdně. Pokud jsi měla takové problémy, tak teď se budeš muset hodně zaměřit na tu stravovací stránku. Jíst 5-6x denně v malých dávkách, ale taky jídla, která ti dají všechno, co tělo potřebuje. Nejlepší je si nechat udělat nebo inspirovat se jídelníčkem. Hubnutí závisí z největší části na jídlu a až pak z menší části na cvičení, potravinové doplňky jsou až potom a pokud budeš zdravě a pestře jíst, tak si myslím, že nic takového není třeba. Energetický příjem si spočítej na internetu je x kalkulaček, jmenuje se to BMR a ukáže ti to, kolik by jsi měla jíst, aby jsi zdravě hubla.

  • Andrea06028917.1.2012 12:58

    Ahoj , tak s tímhle by jsi měla jít spíše k odborníkovi přes hubnutí , např Naturhouse nebo jiný výživový poradce. Bála bych se jít do toho sama , že se to vrátí do starých kolejí . :-)

  • Souhlasím, max hubnout 2,5 kg měsíčně. Já jsme si nechala sestavit jídelníček od NT a ta se na mne zlobila, že jím málo. Takže já si spíše myslím, že budeš muset jídla přidat (teda záleží jak se stravuješ do teď).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist