Zapomenuta antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #426243 2.11.2020 1:28

Dobry den, zapomněla jsem si vzít HA ve 3.týdnu užívání, bohužel to přesáhlo 12h. HA beru ve 20:00, uvědomila jsem si to až druhý den dopoledne a ihned jsem si prášek vzala a pak normálně v ten den ve 20:00. Pátý den od vynechání jsem měla nechráněný pohlavní styk, je velká pravděpodobnost, že bych mohla otěhotnět? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy2.11.2020 11:37

    Přesně takhke vznikají ty případy, že žena otěhotní přes HA. Samozřejmě, že tam pravděpodobnost je, ale jak velká nikdo neřekne.

  • Ano, je tam pravděpodobnost otěhotnění, proto se v každém letáku píše, že při takové situaci se má používat minimálně týden ještě jiný typ ochrany. Já tomuto taky celkem nerozumím...

  • co se píše v příbalovém letáku?
    obvykle tam bývá, že pokud se zapomene ve 3.týdnu užívání má se bud vysadit okamžitě a zbylé tablety nebrat nebo vzít další a nedělat pauzu.
    podle mně by to mělo být jakž takž v pohodě (3.týden užívání a už máš nejspíš před vysazením pro krvácení), ale jak píšou ostatní - pokud víš, že jsi udělala chybu v užívání, proč jste nepoužili další ochranu?

  • Za me je otazka, proc jsi mela nechraneny styk, kdyz vis, ze jsi udelala chybu v brani ha a těhotná byt nechceš.....??
    Ale jinak myslim, ze chranena budes.....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist