Za jak dlouho jste otěhotněly?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #184202 19.10.2015 18:41

Já nejsem jedna z těch 35 letých kariéristek, které se najednou probrali že chtějí dítě a začali do toho bušit 3x denně jak posedlý, s úmyslem okamžitě otěhotnět (omlouvám se všem, kterých se to týká). Je mi 24, potkala jsem úžasnýho chlapa, a ačkoliv spolu nejsme čtyři století a nevíme o sobě první poslední, cítím že chci aby on byl otec mých dětí atd. Vlastně oba chceme totéž a rozhodli jsme se vysadit antikoncepci a pořídit si mimčo. Což znamená dost nepravidelný cyklus po dobu příštích pár měsíců... A nijak na to nespěcháme ale chtěli bychom brzo (tj. otěhotnět nejlépe tak v lednu / únoru by bylo super). Vlastně ted jedu první měsíc bez antikoncepce, ted bych měla zhruba mít první ovulaci.... Jsem naprosto zdravá po reprodukční stránce (dle kompletních testů co si člověk jen umí představit), nikdo z rodiny neměl problém otěhotnět - naopak to šlo vždycky celkem rychle. Ale je mi jasný, že otěhotnět asi nebude zas taková sranda, pokud je reálná šance jen jeden den v měsíci, a to vlastně ani nemůžu vědět jaký (ne, na ovulační test se fakt nechystám). Zkrátka necháváme tomu volný průběh, milujeme se bez ochrany a bez přerušování, ale ne každý den, spíš tak jednou za 3 dny (zatím spolu nebydlíme, to právě až tak leden / únor). Zato ale vím, že on nemasturbuje čímž pádem má dost husté sperma. Takže statisticky... za jak dlouho jste otěhotněly vy? Ta myšlenka mě tak nadchla, že až za 2 týdny dostanu menses tak budu strašně naštvaná a určitě ty plodný dny začnu počítat a budu trošku psychopat :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • antikoncepci nikdy nebrala a otěhotnět trvalo 8 měsíců. Ale řekla bych, že to co děláte není úplně nejlepší řešení. Je mi jasné, že nechceš, aby ti do toho někdo mluvil, ale stejně si to neodpustím. Pokud chceš s partnerem dítě, tak byste nejdřív se měli sžít spolu. Abyste pak nečekali dítě a teprve se k sobě nesestěhovali a najednou nezjistili, že to vlastně není to, co chcete. Nemusí to být z tvé strany, ale chlapi jsou v tomhle takový pomalejší. ;-)
    Jinak ti samozřejmě držím palce, aby ti vyšlo jak miminko, tak aby s tvého milého opravdu byl zodpovědný partner.

  • No tak v prvom rade by si to mala menej prežívať, ak ste zdraví a šlo to vždy rýchlo, tak sa nemusíš obávať. nie vždy to ide na prvý krát, ale čert nikdy nespí... hlavne sa upokoj a užívaj si chvíle s novým priateľom.

  • lulatko19.10.2015 22:11

    Úvod do problematiky mi trochu připomněl princeznu Annu z pohádky Ledové království v průběhu cca prvních 40 minut stopáže... :)
    Ale k věci. Je naivní se domnívat, že do toho zběsile buší jen kariéristky nad 35 let věku. Realita center asistované reprodukce praskajících ve švech je bohužel někde uplně jinde. I 35letá karieristka může otěhotnět bez problémů napoprvé, na druhou stranu 22leté děvče v plném rozpuku se může marně snažit všemi možnými způsoby a prostě to nejde. Každý je originál a dokud to člověk sám nezkusí, neví, jak na tom vlastně je. Sice jsi teprv vysadila HA, ale nikde není psáno, že Ti MS přirozeně nemůže naskočit okamžitě.
    Já to brala poněkud z jiného konce než Ty, takže než jsem se k dětem odhodlala, bylo mi čerstvých 28. Nikdy jsem nebrala HA, poprvé jsem otěhotněla po 5 měsících (ale do značné míry se na tom podepisovalo vypětí a stres v práci), bohužel to skončilo potratem v 10. tt. Pak po 3 měsíčním rozmnožovacím utrumu se zadařilo hned první měsíc. To jsem dotáhla do vítězného konce. Pokus o druhé dítě pak taky vyšel celkem rychle - 2. cyklus, ale pro změnu zamlklina. Následně pak definitivně se povedlo opět hned 1. měsíc "snažení". Žádné sledování teplot, dělání testů atd., sex, jak byla chuť, rozhodně ne každý den, natož několikrát za den.... blázníš, v tomto věku a po víc než 10 letech vztahu??? :D
    Nicméně znám pár vztahů, kde do toho partneři šli po hlavě jako vy a drží jim to ve vší spokojenosti řadu let. Tož hodně štěstí, ať jste jedni z nich, já se přiznám na to nemám gule... :D

  • Jsem stará, trochu kariéristka ;-), plodný dny jsem měřila hlavně abych poznala své tělo. Jednu chvilku už mi z toho trochu cvrnkalo, tak jsem ubrala plyn. Zadařilo se po roce od vysazení. Druhé dítko hned, jak jsme chtěli, to už jsme oba věděli, kdy jsou tak nějak správné dny. Chtěla jsem děti dřív, idealne ve vašem veku, ale kariéra důvodem nebyla. Měření není špatná metoda, hlavně když má člověk pravidelný cyklus, ale nesmí se to moc hrotit. Ideální jsou na to dovolené

  • Ahoj. Je mi 24, antinu jsem brala 7 let. Vysadila jsem v září 2013, první otěhotnění červen 2014 bohužel skončilo zamlkým těhu. V srpnu kyretáž, povedlo se teď v červnu. Snad se Vám to povede dřív...je fakt, že jsme nehrotili plodný dny...Hodně štěstí:-)

  • Ahoj...poprve jsem antinu brala 8 let,pak jsem vysadila a hned misto prvni ms od vysazeni se objevily // a nasi berusce byly pred tydnem 3 roky ;-) Podruhe jsem brala antinu 2 a ctvrt roku ( z toho 4,5 mes pro kojici) a druhy mesic po vysazeni se zadarilo bohuzel biochrmicke tehu a za dalsi dva mesice,tj 4 mesice po vysazeni jsem objevila znovu // a ted jsou malemu vice jak 3,5 mesice. :-) Ale samozrejme je to individualni a muze to trvat i nekolik mesicu.Hlavne to chhce na to vubec nemyslet a brat vse v klidu.
    Jinak ja to mela s manzelem podobne jako ty....nikdo nam moc neveril a tukali si na celo,ze to nemuze vyjit a zatim to drzi perfektne ;-) Bydlet jsme spolu zacali po 14 dnech.Byli jsme spolu cca mesic kdyz rekl,ze mam vysadit a ze chce se mnou rodimu....hned se zadarilo a ja presne na 2 mesice vztahu zjiszila,ze jsem tehotna....kdyz jsme spolu byli 6 mes + 1 tsden meli jsme svatbu a po necelych 10 mes vztahu se narodila dcerka.Proste jsme to oba tak citili a meli stejne zivotni cile a zkusenosti s min partnery. Letos 17.12. spolu budeme 4 roky a zatim spokojenost na obou stranach. Preji hodne stesti :-)

  • já brala antinu asi 5 let, potom jsem ji ze zdravotních důvodů musela navždy vysadit, rok jsme se chránily jinak a po roce od vysazení jsme se rozhodly, že chceme mimčo, s tím ale, že tomu necháme volný průběh. Užívaly jsme si to pokaždé ikdyž ne příliš často, nebyla vždy nálada, pozdě jsme chodily z práce, oba unavení atd... ale stačilo nám jen dvakrát do měsíce spolu být a hned druhý měsíc jsem byla těhotná,bohužel v 6tt zamlklý potrat. 3 měsíce jsme dodržely pauzu a začaly znovu opět jen tak dvakrát,třikrát do měsíce a podařilo se též téměř hned,nyní jsem ve 12 tt a ťuk ťuk zatím je to na dobré cestě. Tak přeji aby to šlo taky tak hezky a rychle :-)

  • Já jsem antikoncepci brala 7 let, pak mi jí ze zdravotních důvodu vysadili koncem srpna loňského roku. S přítelem (teď už manželem :-) ) jsme se začali pokoušet po novém roce a už v únoru jsme zjistili že jsme těhu :-) a co se týče toho, že spolu ani nebydlíte bych moc neřešila. Měli jsme to stejné. Miminko jsme začali plánovat a také jsme spolu ještě nebydleli. Bydleli jsme spolu asi tak týden když se na těh. testu objevili 2 čárky a neměnila bych. Je to ten nejpozornější chlap :-)

  • Brala jsem antikoncepci 15 let, nyní už ji mám 3 roky vysazenou a z toho 1,5 roku zkoušíme miminko. Necháváme tomu volný průběh, ale zatím nic. Před 4 měsíci jsem si začla měřit ovulku, že to začnem řešit s lékařem. Každý je jiný a né každýmu když chce se to podaří. Držím ti pěsti, aby Vám to vyšlo, ale určitě by bylo lepší, kdyby jste si nejdřív vyzkoušeli společné bydlení ;-)

  • Ahoj ja sem brala antikoncepci 8let a s pritelem se snazime uz rok a nic. Menstruace nepravidelna. Musim zavadet cipky abych kazdy mesic odmenstruovala :( des.... ale ted sem si na doporuceni koupila gs mimistar a uvidime :) ae antikoncepci pilulky uz nechci videt :((( je to svinstvo.....:O=

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist