Vztah ,těhotenství,bývalý

Otázku položila: Anonymní uživatelka #427474 2.2.2022 14:26

Zdravim komentáře typu že sem blba si prosím nechte protože to vím , mám přítele teď to budou 2 měsíce co jsme spolu a z prvního sexu čekáme mimco , já teď začínám pociťovat že to není ten pravej a že to byla chyba ale nevím jak z toho ven. Začala sem se bavit se svým bývalým ( ví že sem vtom a bere to) a bavili jsme se že si prostě chybime byli jsme spolu 2 roky . Neskutečně nás to k sobě táhne řekla sem mu co mám za pocity s tím přítelem a řekl že mi rozumí a taky mě řekl že jsem do toho skočila po hlavě což vím . Taky mi řekl že potřebuju k sobě člověka podobné povahy trošku jako je on že už jsem nějak naučená za ty 2 roky co sem byla sním vím vyzní to blbě ale snad to někteří pochopí
Ale spíš co by jste v téhle situaci dělali vy ? :( Já sem úplně zoufalá nešťastná . Jde hlavně o to že já řeším podstatný věci a ten přítel furt city atd vím že tam city patří ale úplně se urazí a hrozně to vyhrocuje když řeším podstatný věci jako je třeba bydlení a peníze( kdyžtak je mu 31 mě 21) . Vím že to pátý přes devátý ale potřebuju pomoct jak to skončit protože se do toho bojím svých rodičů u kterých bydlim a naší ho mají hrozně rádi a mě vždycky za vše seřvali . Takže jak se z toho celýho vymotat ještě když čekáme malý

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mila tazatelko. Gratuluju k tehotenstvi :) ale urcite se k byvalymu nevracej.... je to jen manipulace a ver mi, ze by to zase skoncilo rozchodem... k tomu, aby nekdo rekl, ze ses v chovani zlepsila, promin, ale opravdu se k tobe chova jako nekdo kdo s tebou manipuluje.. a rict ti ze se k tobe hodi povahove jen on... no je to pres caru a urcite nevyzralej typ muze. Jen bys litovala i kdyz jsi zapomnela ty pocity jake jsi mela u toho byvaleho a myslis si ze by bylo dobre se k sobe vratit... NEBYLO! Nynejsi partner je zamilovany.... dej mu cas... je brzo myslet si ze neni ten pravej. Ma te opravdove rad. A nediv se ze se urazi.. neciti totiz tvoji lasku a cii ze je neco spatne. Jenze tobe se meni hormony a tak nejsi uplne schopna videt veci jak jsou opravdu. Tvoje pocity se ted budou menit kazdy den. Nebud hloupa a jeste nic neukoncuj a ani nezacinej.

  • zamyslela ybch se hlavně nad důvodem, proč jste se s bývalým rozešli. ono to nebylo jen tak že jste se rozešli. ze strany bývalého mi to připadá i poněkud manipulativní.
    a nový přítel je asi zamilovaný, proto řeší ty city. neměl být ten nový přítel spíš náplastí na rozchod s tím starým a nějak se to zvrtlo?

  • Byla jsem v trošku podobné situaci, ale tak, že jsem měla dva partnery a pak se s jedním rozešla v těhotenství. Ukázalo se po porodu, že otcem je ten, se kterým jsme se rozešli a můj zbývající partner mě bral i s tím miminkem, které nebylo jeho. Důležité je, co chceš Ty, to je hlavní. Pak je důležité, co chtějí oni. A pak je důležité, jak je to navzájem průchozí a kde jsou styčné body. Nebude to lehké, ale nějak to lze udělat vždy. Zůstávat ve vztahu kvůli dítěti je sice napohled "nejlehčí" varianta, ale dlouhodobě to spíš poškozuje dítě v tom smyslu, že to vidí, i když si myslíš, že ne. Pro něj je nejdůležitější mít milující rodiče, kteří si spolu rozumí. A nebo jednoho rodiče.
    Mysli na to, co se stane, když Tě nebude chtít ani jeden. Co se stane, když se rozejdete postupně všichni (kdyby ses vrátila k bývalému) a Ty zůstaneš jako samoživitelka? To je i s alimenty hrozně těžké, psychicky, finančně a vůbec a chce to zapojit další lidi, aby se to dalo zvládnout např. s prací.
    Doufej tedy v nejlepší a připravuj se na nejhorší.
    Jo a nikdy se nevzdávej. My se totiž rozešli i s tím partnerem, který mi zůstal po porodu (který nebyl biologickým otcem). Myslela jsem, že mě nikdo chtít nebude, ale můj nejlepší kamarád, co se známe teď už deset let, tak ten si mě po dvou letech vztahu vzal a teď spolu máme skoro dvouletou dceru. Obě děti jsou psané na něj, takže z pohledu zákona jsou obě jeho.

  • Tak to otci dítěte neříkej, že jsi těhotná. Vrať se k bývalému a do rodného listu napiš jako otce jeho. A vyhneš se všemu, co je ti nepříjemné řešit. "Každý svého štěstí strůjce."

  • Nepochopila jsem z toho skoro nic....
    Jediný - měla ses zamyslet jestli dítě opravdu chceš .
    Druhý - pokud nemá bejvalej nic proti tak se k sobě vraťte

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist