Výživový poradce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32543 24.5.2011 21:37

Ahoj holky :) Měla bych otázku hlavně na výživové poradce (poradkyně), ale určitě mi dokáže odpovědět i někdo jiný. Zajímalo by mě, co vše obsahuje práci výživového poradce?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • výživový poradce je člověk působící v oblasti zdravé výživy u všech věkových skupin, tzn. skladba stravy (poměr živin), energetická hodnota, zajištění optimálního příjmu potravin vzhledem k obsahu vitaminů a minerálů...Řeší problémy ve stravování u neprospívajících dětí, u seniorů, u kterých klesá potřeba příjmu potravin a tudíž klesá i zásobování těla vitaminy, u dospívajících s poruchami příjmu potravy. většinou jsou výživoví poradci z řad dietních sester - studium na VOŠ případně VŠ...

  • když jsme byla v nemocnici, měli tam poradkyň několik, každá byla specializována na něco trošku jiného, jedna třeba jen na cukrovkáře od dospělých až po děti a nějak podle okruhu nemocí to měly rozdělené. Kdysi jsem byla kvůli tehdejšímu partnerovi u jedné na poradě ohledně stravy a jeho onemocnění, byla to konzultace na tři hodiny a já odcházela nabitá vědomostmi, hromadou receptů a dobrých rad.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist