Výtok a menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40446 10.5.2012 20:51

Ahoj všichni, je mi 14 let a menstruaci jsem ještě nedostala. Mám výtok už asi 1 rok, možná i víc. Myslíte, že bych se měla poradit s lékařem nebo gynekologem? Je to v pořádku? Děkuji za odpověď, Kika

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem měla před menstruací výtok skoro dva a půl roku. Nijak jsem to neřešila. MS přišla někdy ve 13. Buď v klidu :) Až ti bude 17 a pořád nic, tak to teprv začni řešit.

  • alimos11.5.2012 6:42

    Nic nezkazíš, když v patnácti zajdeš na preventivní prohlídku. Každá žena je jiná, tudíž i ms přichází u každého jinak. Vím, že je asi těžké, že třeba spolužačky už všehny mají. Také jsem to tak měla. Poprvé jsem to dostala na výletě v devítce, tedy v patnácti a byla jsem nejvíc šťastná. Teď bych jí byla vděčná, kdyby tenkrát ještě počkala :)

  • Také jsem měla výtok kolem 2 let a až pak mi přišla MS. Pokud ti ale do 15-16 nepřijde, raději bych šla na gynekologii aspoň budeš mít jistotu :-) a zatím si užívej, že ji ještě nemáš, o nic nepřicházíš :-D :-)

  • Obecně se udává, že od 15 let by dívka měla začít chodit na gynekologické prohlídky. Ale já jsem třeba MS dostala až půl roku před 16. narozeninami. Zatím bych to neřešila, buď ráda, že MS ještě nemáš. ;) Do 16 bych to asi nechala být. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist