Vyšetření v CAR po potvrzení těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #289113 9.1.2022 10:17

Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti z jiných CAR v republice. Já navštěvuji CAR v Plzni. Během podzimu jsem absolvovala IVF s prvním transferem. Čtrnáct dnů po transferu mi z krve potvrdili těhotenství a další prohlídku naplánovali za 14 dní. Těsně před plánovanou prohlídkou jsem ale začala krvácet a potratila jsem. Chápu, že se to stává a budeme to zkoušet dál, embrya ještě máme. Zajímalo by mě ale, jestli by nebylo možné udělat víc. Mluvila jsem o své zkušenosti s kamarádem, který zrovna také podstupuje IVF ale v zahraničí a ten mi říkal, že poté, co jim potvrdili těhotenství z krve, tak partnerka chodila ob den na krev, kde zkoumali hodnotu HCG a progesteronu a podle toho upravovali dávkování progesteronu. Zajímalo by mě, jestli je toto standard i v některých CAR u nás, nebo je to výsada zahraničních klinik. Oni samozřejmě za všechno platí, není to hrazené pojišťovnou jako většina úkonů u nás. Možná že i u nás je to placený nadstandard? Máte s tím někdo zkušenost? Chtěla bych tuto variantu prodiskutovat se svým doktorem, ale zajímají mě také zkušenosti z jiných center. Předem díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Byla jsem v Ostravě v gyncentru, před transferem jsem automaticky začala brát progesteron (ten jsem brala až do prvního screeningu), 14 dní po transferu byl naplánovaný jeden odběr hCG (dva dny před a dva dny po termínu v CAR jsem si zašla jako samoplátce na polikliniku), a pak po potvrzení těhotenství z krve byl za dalších 14 dní naplánovaný ultrazvuk. A bylo mi řečeno, že i kdybych začala krvácet, tak mám pokračovat v braní progesteronu a počkat na kontrolu, případně volat.
    Určitě je dobrý nápad probrat s doktorem další možnosti navíc. Sama jsem se na některé věci navíc ptala, a buď jsme se na nich domluvili, nebo jsem se dozvěděla, že nejsou nijak důležité a jsou spíš pro dobrý pocit. Ono statisticky je skoro zázrak, když první transfer vyjde.

  • Prošla jsem si něčím podobným.. v podstatě první trimestr je buď a nebo a ovlivnit to moc nejde. Nacetla jsem si toho opravdu hodně a ve většině případů je to způsobeno vadou embrya, takže by dřív nebo později stejně odumřelé nebo by tam byla nějaká další vada. HCG ti na začátku řekne jestli jsi těhotná a když se zdvojnasobuje, tak že je vše ok. Později už ti toho moc stejně neřekne. Já měla HCG super a teď mi nevyšel úplně OK 1.screening, tak čekáme na odběr plodové vody.
    Já po prvním transferu po 14 dnech test, po pozitivním testu za 14 dní na kontrolu. Ale v 9tt zamlkle těhotenství.
    Nyní stejně - 1.KET, po 14 dnech test, po pozitivním testu za 14 dní na kontrolu. Vzhledem k průběhu prvního těhotenství si mě pozvali pro jistotu ještě na 1 kontrolu po týdnu a poté předání k obvodnímu gynekologii.
    Jinak jsem 5 dní před transferem začala brát progesteron a btala jsem ho do 12 týdne, ale jak mi řekl doktor, je to trochu berlicka.

  • Já byla ve dvou CAR v Praze, v jednom jsem se dělal test hen z moči, v druhém tedy i zvkrve ale jen jednou, po 3 týdnech pobtransferu ultrazvuk. Ale tedy vždy jsrm brala od začátku do konce 1 trimestru (nebo do potvrzení o neúspěchu) utrogestan 2-2-2, pro větší jistotu udržení ale i přes něj jsrm měla jedno zaniklé těhotenství a jeden samovolny potrat v 7tt.. naposledy jsem k tomu přidala i čínské bylinky které měly pomáhat právě proti potratu ale to by chtělo konzultaci s někým kdo čínskou medicínu dělá

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 706 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist