Vysazení hormonální antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31644 11.4.2011 14:47

Zdravím! Brala jsem antikoncepci asi 8 let v kuse a teď po vysazení, kdy bych už ráda otěhotněla, nemůžu dostat menstruaci ani otěhotnět - jako bych tělu vzala něco, díky čemuž jsem pravidelně každý měsíc krvácela. Dost dobře nevím, jak tuto situaci řešit - asi gynekolog. Máte s tím někdo zkušenost? Bojím se, že si tělo tak navyklo na prášky, že teď to samo nepůjde :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, je pravda, že HA si řídí MS úplně sama- tělo nemá šanci do toho zasahovat a tak většinou po nějakém čase se přestane samosnažit tento cyklus řídit. Proto po vysazení trvá nějakou dobu- u každé jinou, než se opět cyklus obnoví.
    Nikdo ti neřekne jak dlouho to bude trvat, protože někomu funguje cyklus hned, jiné po půl roce..
    Každopádně neházej flintu do žita, vydrž a cyklus se zas nastartuje.
    Jak dlouho už ji máš vysazenou?

  • Já jsem vysadila HA na začátku prosince, MS sice mám, ale cyklus se mi neustále protahuje, z původních 28 dní bylo nejprve 33, potom 34 a teď je to 36. Ovulaci jsem od vysazení ještě neměla - tělo si prostě zvyká na nové podmínky, předtím jsem brala HA 3 roky. Co vím od kamarádek, je to poměrně časté, jedna z nich také asi půl roku nemenstruovala a chodila na vyvolávací injekce, poraď se když tak s gynekologem, ale rozhodně to není na stres, neboj se. =)

  • já jsem po 6ti letém užívání vysadila HA v květnu a MS jsem nedostala 3 měsíce...zašla jsem k Mudrovi a ten to až po půl roce začal řešil..MS jsem měla hrozně nepravidelně..někdy 19DC někdy 40DC...udělal mi krevní rozbor a zjistil, že mám vysokou hodnotu testosteronu a nasadil léky v prosinci a v únoru jsem měla poslední MS, prtoože jsem otěhotněla...zašla bych za Mudrem a domluvila se s ním, jestli bude následovat nějaká léčba nebo jeslti zatím počkáte ještě jestli se to srovná, ale každopádně bych to s ním radši konzultovala..

  • Po tak dlouhém užívání HA trvá i půl roku, než se tělo srovná a nastartuje. Já měla taky problém, HA jsem brala 9 let. Po vysazení jsem menstruovala sporadicky, někdy po 45 dnech i více, museli mi často dávat injekci Agolutinu na vyvolání, někdy i přes 55 dní nic. Když to takhle trvalo asi 1/4 roku, dělali mi hormonální profil, aby zjistili, zda je vše v pořádku. Nebylo.
    Před zahájením braní HA to docela šlo, nejdéle tak do 38 dní jsem to mívala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist