Vysazení HA a reakce těla

Otázku položila: Bývalá uživatelka #57718 10.4.2013 13:15

Ahoj,
chtěla sem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s vysazením HA a následnou reakcí těla. HA jsem brala 3 roky a již 3 týden ji neberu. První týden bylo vše OK a následně se začaly projevovat nepříjemnosti jako bolest v podbřišku, pocit nafouknutí, bolest hlavy, akné a dnes se k tomu přidalo nechutenství a zimnice.
Zajímalo by mě jak dlouho takový stav potrvá cca popřípadě co může ještě čekat? Nebo alespoň vaše zkušenosti.
díky moc :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Antikoncepční tabletka ničí určité vitamíny. Má negativní vliv na kyselinu listovou, vitaminy B6, B2, B12 a C. Dr. Ellen Grantová. lékařka, která původně řídila výzkum při vývoji antikoncepční tabletky, považuje ji nyní za nebezpečnou a ženám, které vysadili užívání antikoncepčních tabletek důrazně doporučuje zinek, magnézium, esenciální mastné kyseliny, vitamin E a vitaminy B. Na zmírnění silného menstruačního krvácení, které se někdy po vysazení objevuje se doporučuje lněný olej a vitamin A. Zkráceno a přepsáno z knihy Plodnost, cykly a výživa... :-)

  • Já po vysazení měla takový divný stavy :-D nevim k čemu to popsat....samozřejmě se mi objevilo akné, bolelo mě břicho, hlava, zuby, neměla jsem chuť k jídlu, bolely mě prsa, byla jsem nafouklá. K tomu jsem ještě měla 3 týdny zpoždění MS a když už konečně dorazila, tak to stálo za to...pak mi zmizelo akné a 2 týdny po MS se mi opět objevilo, do toho se mi víc začala mastit pleť a vlasy....člověk by neřekl, že je to takový svinstvo a že toho ovlivní tolik...už jí nikdy nechci ani vidět :-D :-D

  • Jak je psáno už předemnou... Nadrženost, muka při menstruaci, akné, šílená migréna po skončení menstruace. Do třech měsíců ty špatné a bolestivé věci odezněli. Srovnal se mi cyklus, zhubla jsem jen tak 3 kila a úplně mi zmizeli bolesti břicha (mimo menstruaci), které jsem měla pravidelně. Cítím se bez antikoncepce 1000x lépe než před ní. HA už nikdy více :).

    Jenom přítel pořád brblá... :D

  • Ahoj, zkušenosti mám dost podobné, po vysazení HA jako by tělo nevědělo, jak se s tím srovnat, to samé cyklus, jedna MS správně, další za dlouho.. chvilku trvá, než si opět navykneš na režim bez hormonů. Mě bylo dva měsíce divně, cítila jsem se jak při chřipce.. migrény, břicho, migrény, břicho, teď už jsem OK :-)

  • Já byla po vysazení strašně "nadržená":-D, ms byla pravidelně a asi po 3 měsících jsem měla tolik akné, jako nikdy a to jak na obličeji, tak na zádech a v dekoltu:-( hrůza trvalo mi snad rok než se to srovnalo

  • Simone11.4.2013 7:03

    No já asi nebudu vyjmenovávat všechno, co už stejně napsaly holky přede mnou. Akorát tedy to, že mě akné zmizelo až asi po dvou letech po vysazení (teď mám pleť čistou jako při braní HA) a že jsem asi půl roku po vysazení měla lupy a mastily se mi vlasy. Myslela jsem si, že to tak bude napořád, ale naštěstí se to srovnalo. Tak jen aby ses neděsila, že ti trvá dlouho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist