Vynechání menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34090 17.7.2011 9:31

Dobrý den, kvůli dovolené mám v plánu vynechat menstruaci (nevysadím antikoncepci). Dozvěděla jsem, že je tam větší riziko otěhotnění? Co je na tom pravdy? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Lucinko,myslí,,že není čeho se bát. Žena má mít MS 4 krát do roka,a pokud nenastanou problémy,jako je průjem,zvracení,vynechání..žádné riziko otěhotnění nehrozí.

  • Taky si myslím, že zvýšené riziko otěhotnění je hloupost, některé to tak dělají běžně, ale já se ještě neodhodlala, protože některé pak špiní a to mi za to nestojí, to si radši tu MS 4 dny odbyju, než abych pak měla 14 dní špinit...ale je to o tělu, záleží, jak na to to Tvé zareaguje...

  • Neni to pravda. Spousta holek to tak dela pokud jim MS vyjde na dovo a nevim, ze by z ni prijely tehu. Takze v klidecku si uzij :-)

  • Tak například já to takhle dělala běžně, upravovala jsem si cyklus, jak jsem chtěla. Nesmíš ale vzít míň než platíčko, vždycky spíš prodlužuj. Já brala 3 naráz a pak dělala pauzu na MS, ale někdy se mi stalo, že mi to HA už neudržela a špinit jsem začala. To už jsem pak další prášek nebrala. Mudr. mi na to řekla, že když mi to tak vyhovuje a nemám problémy, tak je to ok. Otěhotnět můžeš v tom případě, že po MS nedobereš celé platíčko. Pokud pak vezmeš jedno a půl platíčka a po další MS zase jedno a půl platíčka - nic se neděje. Ale jde to pouze u jednofázové HA!!!

  • picesle17.7.2011 15:11

    Já to praktikuji celkem pravidelně zhruba 1x za 3 měsíce a v pohodě, moje tělo to snáší bez problémů. A co se týče vyššího rizika otěhotnění, tak o tom jsem nikdy neslyšela a upřímně si myslím, že je to nesmysl, přečti si o tom i v příbalovém letáku HA.

  • by mě zajimalo kterej chytrak mi dal mínus a ani se neukáže když se na to slušně ptám ..

  • tak je ta dr normální?ono se to doporučuje tohle jednou za čas vynechat!!nevim jak bys mohla otehotnět když vynecháš MS to je pěkná blbost!!!neboj se...delala jsem to tak 5 let pravidelne po 3 měsících ..je to tělu prospěšné!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist