Vynechání HA Artizia v 1. týdnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #103219 2.1.2013 18:39

Zapomněla jsem si vzít v 1. týdnu po menstruaci třetí pilulku HA Artizia se zpožděním cca 17 hodin, mezitím jsem měla 3x pohlavní styk bez ejakulace do pochvy. Pilulku jsem si vzala, hned jak jsem si vzpomněla cca 3 hodiny po styku. Gynekoložka mi řekla, že můžu být klidná. Že HA Artizia má nějaké časové rezervy (24 hodin), a že když jsem si vzala další tabletku, tak jak mám, tak že se hladina hormonů v těle vyrovná a nemusím mít strach.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli můžu mít pohlavní styk v následujících 7 dnech, bez kondomu a bez ejakulace do pochvy? Kdyby se náhodou vloudila chybička, tak jsem chráněná, a nebo máme raději použít ještě kondom? Říkala jsem si, že pro lepší pocit a klid, bych si udělala ještě těhotenský test. Ikdyž mi doktorka řekla, že můžu být klidná stejně jsem z toho nervozní a mám strach! V 18ti letech dítě opravdu nechci! Děkuju za odpovědi! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podívej se do příbalového letáku, kde je "Co dělat, když zapomeneš tabletku." Já mám u své HA napsané:

    Jestliže jste zapomněla užít 1 tabletu v 1. týdnu

    Užijte ihned „zapomenutou“ tabletu i za cenu, že byste měla užít dvě tablety najednou. Další tablety užívejte jako obvykle, ale v následujících sedmi dnech byste měla užít ještě zvláštní ochranu. Pokud jste měla pohlavní styk v týdnu předcházejícím vynechání tablety, nelze vyloučit otěhotnění. Ihned vyhledejte svého lékaře.

    Takže se napřed mrkni do letáčku a kdyžtak jdi k lékaři. Pokud to ještě stihneš, můžeš si jít do lékárny s občankou pro Postinor (bere se do 72 hodin po sexu).

  • venysek2.1.2013 19:03

    Já si taky myslím, že to zpoždění nemusí znamenat narušení ochrany, ale pokud chceš být opravdu klidná a mít jistotu, tak ten kondom pro svůj lepší pocit používejte. Já jsem zapomněla za 8 let asi 3x a vzala jsem si zapomenutý prášek po delší době než ty a nikdy se mi evidentně ochrana nenarušila :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 533 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist