Výbava do postýlky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #292948 25.3.2018 10:56

Ahoj maminky,
čekáme prvního potomka v červnu. Myslela jsem, že už máme vybranou výbavičku a pak přišly babičky s radami a zase nevím co koupit. Tvrdí, že do postýlky jedině polovysypanou peřinku z peří a totéž i do kočárku. Prosím jak jste ukládaly vaše dítka v tomto období do postýlky a kočárku? Co vše jste kupovaly a jak se Vám to osvědčilo? Měly jste i speciální podložku do vajíčka a fusak ? Zatím jsme kupovali jen kvalitní matraci, mantinely a dvě rychlozavinovačky . Jednu bavlna/minky a druhou čistě bavlna s vyztuženými zády.

  • 25.03.2018 16:24:17 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-D Babička si asi přečetla něco od Kiedroňové, že jo? :-D :-D
    V létě jsem syna přikrývala jen lehkou dekou, v kočáru jsem vozila úplně na nahato (když byly vedra) nebo normálně oblečeného. Do vajíčka je fajn dát plínu pod hlavu, aby se na tom umělém materiálu nepotila. Fusak až na zimu :-)

  • hajtlik25.3.2018 11:42

    Peří bych určitě nedávala a do kočárku jsou peřiny zbytečné ne? Deka do kočárku stačí a na podzim dáte fusak :)

  • terryk25.3.2018 11:57

    Peřinu jsem pro dítě použila nejdřív v roce, a to na přikrytí v postýlce během zimních měsíců (dřív jsem se bála kvůli riziku udušení dítěte). V kočárku bohatě stačí deka a v zimě fusak. Takže do peřiny, kor péřové, bych zbytečně neinvestovala. To spíš do zavinovačky, matrace a nějaký tý univerzální deky - silnější plus slabší. Na zvážení jsou ještě mantinely, aby se dítě ve spánku netriskalo o zbrdliny.

  • já mám taky červnovéé dítko...do postýlky peřinky ani polštář do roka nebudeš potřebovat, oba kluci spí ve spacím pytli, v zimě jsem přes ně dala ještě slabou deku, ale máme v ložnici fakt zimu. A peří bych miminku nedávala už vůbec, raději kvalitní antialergenní peřinky až budou potřeba
    Vložku do vajíčka jsem měla pro novorozence, pže jinak mu v tom hlavička hrozně lítala a byl v tom celej sesunutej. Ale to záleží, jak bude mimčo velký a jaký máte vajíčko. Fusak do vajíčka na letní dítě fakt nepotřebuješ, v zimě jsem přes ně hodila slabou deku, kterou vozím v autě pro děti permanentně.
    místo rychlozavinovačky bych naopak doporučila klasickou vázací, miminko se v ní mnohem pevněji zavine, rychlozavinovačka šla hned z domu, kluk se z ní okamžitě vykopal.

  • Mam taky cervnovyho syna a v postylce pouze tenka deka larisa az v rijnu presel na prosivanou deku :-)
    A v kocarku stacila plina bylo totiz porad horko a nebo ta larisa :-) jinak nic ;-)

  • sisterrys25.3.2018 15:00

    S tím co máš, si bohatě vystačíš, jen doporučuju ještě koupit nějakou slabou dečku. Mám květnového syna, v zavinovačkách byl jen v chladnějších dnech, v létě jsem ho přikrývala tou dečkou. Mě se tedy dek sešlo kvantum od příbuzných, různě teplých, takže jsem to pak různě kombinovala. V kočárku byl ze začátku v klasické zavinovačce po nás (tipuju, že ta bavlněná bude stejně teplá) přikrytý podle počasí nějakou dekou, v létě jen pod plínou.
    Polovysypaná dečka se osvědčila kamarádce, malý jí jinak neusnul ještě v roce. Pokud bys ji chtěla, asi bych nevolila péřovou, nikdy nevíš, na co by mohl být prcek alergický.

  • sono225.3.2018 15:35

    Myslím, že babičky mínus 30 rokov majú trocha iné názory.
    Tak my napríklad moja dcéra zavinovačku neznášala. A kvôli kojeniu to tiež neni dobre. Moja dcéra nechcela spávať na chrbte v žiadnom prípade.
    Spala s nami aj stále spí, vyžaduje/vyžadovala stály kontakt a dojčenie používala som dečku.
    Čiže postieľka použitá minimálne. Len v období, keď už lozila. Na mantinel máš čas, ten najskôr v 4 mesiaci.
    Ja si myslím, že na začiatok stačí postieľka, možno tá zavinovačka. Uvidíš, či budeš používať, malá na nej spí, ako ochrana, keď kvapka mlieko pri dojčení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 678 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist