Vadilo by vám, kdyby jel partner na dovolenou ke konci vašeho těhotenství?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35341 13.3.2013 17:46

Ahoj holky, jsem těhotná a termín porodu mám začátkem září. Partner teď přišel s tím, že chce jet v létě na dovolenou beze mě, asi na tři týdny. to by mi samo o sobě ani nevadilo, ale chce se vrátit až necelý měsíc před mým datem porodu. to mě trochu mrzí, co když se nám miminko narodí dřív? samozřejmě doufám, že ne, ale kdyby jo, určitě bych ho potřebovala jako oporu a nechtěla bych na to být sama...na jednu stranu chci být tolerantní a chci, aby si užil léto, na druhou stranu je mi líto, že nejede dřív nebo na kratší dobu (je to proto, že jeho kamarádovi se to dřív nehodí). tou dobou už bych měla nastoupit na mateřskou, takže nebudu v práci a představovala jsem si, že spolu budeme třeba na chalupě... jak byste se k tomu stavěly vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já nejsem žádná stíhačka, také ráda dopřeju svému partnerovi dobu, kdy je beze mně- tzn. pánskou jízdu.. nicméně kdyby se rozhodl strávit dovolenou beze mě, tak by mě to mrzelo..jednak by mi to přišlo trošku sobecké, jedna si myslím, že na pánskou jízdu a na odreagování stačí jeden večer, nebo třeba ještě bych ho pustila někam na víkend, ale dovolená na tři týdny... vadilo by mi to a to neberu v potaz, že jsi těhotná a může se ti cokoliv stát... mně osobně by se to vůbec nelíbilo a přijde mi to sobecké.. takovou odpověď jsi asi číst nechtěla, je mi to jasné....

  • venysek13.3.2013 18:11

    Já taky nemám nic proti volnosti, ale tohle je trochu moc. Tři týdny v době, kdy ty ho budeš potřebovat jako oporu, to by se mi nelíbilo. On se nebojí, že by se ti mohlo třeba něco stát? Ještě v létě.. Kamarádka byla v létě nateklá ke konci těhotenství a byla hodně ráda, že měla přítele u sebe na pomoc.

  • Taky nejsem stíhačka, ale 3 týdny se mi zdají přehnané. A i vůči tobě sobecké. Léto není pro těhuli nic moc, on bude daleko,tobě může být špatně,.........asi bych si s ním o tom promluvila.

  • Já nevím, možná mě za to ukamenujete, ale já bych na 3 týdny samotného přítele/manžela nikam nepustila. Ne, že bych mu nevěřila, ale spíš si myslím, že takové věci mají dělat/trávit manželé spolu. Kor, před porodem. Měl by se Ti přizpůsobit.
    Já bych hoodně zvažovala ho pustit někam na týden, natož na 3 týdny.

  • Ahoj. Já bych svému manželovi nebránila, pokud by o dovolenou hodně stál. Moje těhotenství je zatím bez problémů, tak by mi jeho návrat měsíc před TP připadal dostatečný. Naštěstí moje sestra s přítelem bydlí 5 minut od nás a také další kamarádi bydlí v okolí, tak bych měla připravenou podůrnou síť, kdyby se něco nedejbože stalo. Nebo bych na ty tři týdny jela k rodičům... Všechno záleží na domluvě.

  • Radsi pisu jako anonym,ale termin mame nejak stejne takze ty mozna budes vedet kdo ti pise ;-) Jsem ted 15tt a mam chlapa na 6tydnu pryc- na dovo. Sotva prijede,tak bude tyden v praci a pak pojede na hory. No a jelikoz chteli zase s chlapama srpen zari na sardinky a to mam rodit,tak ze pojedou aspon v tom cervenci. Ja si taky rikam,ze se mi to nelibi,ale co nadelas. Kamoska mi rika, takovy byl a bude. Kdyz jsem mohla, jezdila jsem taky po svete, ted nemuzu a on to omezil na pulku,tzn ze jezdi to co s jezdil s partii chlapu a to co jsme jezdili spolu,tak nejezdi. Vis ono ti tezko radit, ale ja bych mu nebranila,nemelo by to cenu. Ja si rikam, ze ja si to jednou taky vyberu.

  • Ahoj, já bych ho pustila (protože je samostatná bytost a může se rozhodovat sám za sebe)...Ale určitě bych mu řekla, že mě to bude mrzet a trochu bych ho popíchla, aby dostal strach o Tebe a mimčo. Zkus mu naznačit, že kdyby se nedejbože něco stalo, tak on u toho nebude a že si to pak může vyčítat. Prostě úplně odkryj karty, ať ví o všech rizicích a Tvých přáních, ale rozhodnout ho nechej samostatně. On se mu život po porodu dost změní, tak mu ještě "popusť uzdu" (o to raději se chlapi vracejí domů). A pokud i přesto pojede, tak si naplánuj nějaký program s kamarádkou, sestrou... a užij si to s někým jiným ;-), Protože po porodu se změní život i Tobě a pak už na "kámošky" nebudeš mít tolik času (a hlavně to bude úplně jiné - vše se bude točit kolem mimča).

  • petulinkaa1313.3.2013 22:16

    ja spis nechapu,jak tohle muze chlapa napoadnout kort v dobe tehotenství,ze on si chce uzit leto a co ty jako?!......Me by to vadilo a jsem rada,ze ac ma manzel volnost jakou potrebuje,on ji vlastne nepotrebuje a na zadny pansky jizdy neni a je radci semnou,to spis mam ja damsky jizdy,ale to uz taky skoncilo co mame malou,ale vzdy to bylo stejne o dvou nocich jednou za rok s holkama co jsme parta ze zakladky uz leeeta,kazdopadne v tehotenství uz jsem manzela musela jen dokopat k tomu,aby jel sam do Krkonos ke svagrovy pro postylku a to chtel na otocku,ale ja mu domluvila,aby tam klidne u svy rodiny byl par dni,ale kdepak,druhy den byl zpet u me :-D:-D:-D

  • Tak to by se mi teda nelíbilo a je fakt,že mého muže by nic takového ani nenapadlo.Člověk není v jiném stavu každý rok a myslím,že ten čas před porodem by měl strávit hlavně s tebou a být ti oporou v případě nutnosti.Určitě bych si s ním promluvila,jak to cítíš ty a společně se snažili najít nějaký kompromis.

  • No to by mě taky naštvalo a naštěstí to mého muže ani nenapadlo. Ale chápu, že teď, když ještě nemáš moc velké bříško, tak je to pro chlapa naprosto nepředstavitelné, jak to s tebou bude vypadat v létě. Můj muž začal mé těhotenství tak nějak vnímat v podstatě až ke konci, kdy už jsem valila obr-pupek. Do té doby měl pocit, že zvládnu všechno :-D. Tak mu zkus najít na netu fotky bříšek v 8. měsíci a vysvětlit mu, jaké možné komplikace můžou nastat a že ho možná budeš opravdu potřebovat. Kdyby šlo třeba o týden někde v Česku, tak v pohodě. Ale třítýdenní dovolená někde daleko, to bych teda zuřila jak pes, je to od něj celkem sobecké. Manžel mojí kamarádky jel na služebku měsíc před termínem jejího porodu a dítě se rozhodlo přijít na svět dřív, tatínek o to přišel a dodnes hořce lituje.

  • Je to od něj víc než sobecké, taky pěkná bezohlednost. Asi si to neuvědomuje, ale těhotenství, hlavně ke konci není žádná legrace. A navíc dítě je vás obou, proč by se měl někde odreagovávat a ty sedět sama doma?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist