Vadí mi být žena, nebo jen závidím chlapům?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #63076 17.9.2012 0:25

Víte, je mi jenom 16 a asi si pomyslíte bůh ví co, ale já se tím vážně trápím a potřebuji slyšet nějaká pozvbudivá slova, nebo prostě něco, čeho se mi od nikoho nedostalo. Je to asi tak měsíc, co mě hrozně trápí, že jsem žena. Přijde mi, že nedokážu zvládnout všechno to, co bych měla. Každý měsíc menstruace, těhotenství, porod, starat se o domácnost. Navíc si připadám taková méněcenná a že to mám prostě těžší. Nemám od boha naděleno čůrání ve stoje, takže musím neustále vyhledávat nějaké slušné záchody, což je pro mě problém, protože trpím na záněty močového měchýře. S tím se táhnou ruku v ruce kvasinky a bolest při sexu, při kterém se ani neudělám, takže často to dělám spíš pro partnera a pak jen trpím a chodím od doktora k doktorovi. Huntuju si tělo HA, teda to hlavně proto, že jsem měla dost silné akné a nic nezabíralo. Také mi vadí, že si připadám jako to pohlaví na druhém místě a že ať udělám cokoliv, vždycky z toho chlap vyjde jako vítěz a já jako ta horší. Tím nechci říkat, že chlapy nemám ráda, ba naopak, svého přítele nadevše miluji, jsem spolu už přes rok, ale tenhle můj momentální stav nám to pěkně kazí.. Vážně už nevím co dělat, přijdu si tak opuštěná a na všechno sama, nerozumím si a to je to nejhorší. Potřebuju nějakou pomoc a budu ráda za vše.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To co tu popisuješ je začarovaný kruh. Protože nejsi srovnaná se svým tělem, se svým ženstvím, tak máš i fyzické problémy a naopak, dokud máš tyto fyzické problémy, nemůžeš být spokojená s tím, že jsi žena. Je načase ten kruh přeseknout. A myslím, že nejdůležitější je ta psychika. Kvasinky samozřejmě léčit, ale pokud to nepodpoříš psychikou, žádná léčba k ničemu nebude. Nevím, jak jsou na tom dnešní psycholožky, třeba by ti nějaká pomohla, ale myslím, že na tom dokážeš zapracovat i sama, když budeš opravdu chtít. Např. pozitivními afirmacemi (každý den si několikrát opakovat, že máš ráda své tělo, že přijímáš svou ženskou roli atd.), meditací - hlavně v době menstruace co nejvíc odpočívat a "užívat si chvilku jen pro sebe" (relaxační koupel, masáž, zkrášlování...). Každý den si uvědomovat a připomínat, že když budeš opravdu žena, máš nad chlapem vždy navrch ;-) máš navíc svou ženskou sílu, kterou ztrácíš tím, že se snažíš podvědomě vyrovnat chlapům a být jako oni.
    Pokud myslíš, že bys radši někoho, kdo tě při této proměně povede (a ono to je opravdová vnitřní proměna), tak bych se raději obrátila na někoho, kdo se věnuje konkrétně tomuto tématu a porozumí ti. Např. si projdi tyto odkazy:
    http://www.vedomezenstvi.cz/seminare/kruhovy-kalendar-zenskych-cyklu/
    http://www.vedomezenstvi.cz/poradenstvi/
    Jsou tam i hezké články a cviky, které by ti mohly pomoct, např.:
    http://www.vedomezenstvi.cz/ucta-k-sobe-same/
    http://www.vedomezenstvi.cz/ocista-delohy/
    Jinak co se týče kvasinek, tak samozřejmě léčit, ale o těch už tu toho bylo napsáno hodně... Snad jsem toho na tebe nevychrlila moc. Držím pěsti, ať se ti podaří s tím něco udělat.

  • Ahoj, viděla bych to na návštěvu nějaké příjemné psycholožky, která by ti pozvedla sebevědomí. A co se týče těch zánětů ze sexu. Buď nějakou dobu se sexem přestat a pořádně se přeléčit, nebo pokud se to bude vracet i nadále tak používat kondomy. A až bude tohle všechno OK - nemoci i sebevědomí, věř, že si i sex začneš užívat :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist