Uživala jsem léky na hubnutí, a teď se zjistilo, že jsem těhotná.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38985 17.4.2012 17:20

tak dneska jsem se podrobila vyšetření a potvrdilo se že jsem v 7 týdnu těhotenství ale doktor se zhrozil že jsem otěhotnila a v zápětí brala prášky na hubnutí medical xls tak se hrozně bojím jak mi dopadne genetika zítra jdu na vyšetření ale strach mám opravdu velký :'-(:'-(:'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl17.4.2012 18:00

    Já teda nechápu, proč si je vůbec brala, pokud jste si s partnerem nedávali pozor, abys nezůstala těhotná, a pokud těhotenství je plánované tak tuplem nechápu, proč člověk něco takového užívá.. Nu nedivím se že se doktor zhrozil. No snad jen můžeš doufat, že plod bude v pohodě...

  • Ahoj, jak dlouho si je brala? No já si na tohle dávala velký pozor, o všem jsem se radila v lékárně, že co kdyby (měla jsem kvasinky) Ale už se stalo, chybu udělá každý. Jedna známá kouřila a pila (opravdu dost) celé těhu a má zdravé dítě. Já se zase bála rentgenu, ale doktor mě uklidnil, že malý rtg zubů u zubařky v ordinaci nevadí, ale dle výpočtů taky těsně před ovu. Taky jsem se snažila před těhu zhubnout. No uvidíš zítra, asi budeš muset podstoupit více testů včetně odběru plodové vody, genetik bude vědět asi víc. Ber hlavně listovku (doporučuji femibion 800, ale je drazší) a snad vše dobře dopadne. Držím pěstičky.

  • Ahoj, co se stalo, stalo se. Určitě to nebylo úmyslně, zvlášť pokud se o prcka snažíte už delší dobu. Žádnou podobnou zkušenost nemám, takže neporadím, jen sem na netu potkala vyjádření k podobnému problému : http://www.mendelmuseum.muni.cz/cz/mendelova-geneticka-poradna/leky-na-hubnuti-na-pocatku-tehotenstvi . Držím palce ať je prcek v pořádku.

  • Ahoj :) já bych se toho zase tak nebála. Sedmý týden není moc a myslím, že ještě platí vše nebo nic. Kdyby jsi mu moc ublížila, nejspíš bys potratila. Zdravé děti mají i feťačky, které do sebe perou daleko horší svinstva v daleko vyšších koncentracích. Neříkám, že jsi jednala správně, ale věřím, že se s tím prcek vypořádá ;) Jako genetik tvrdím, že není možné poškodit genetickou informaci zárodku léky na hubnutí. Lze ale narušit jeho vývoj. Ale maminko, to, že se budeš zbytečně stresovat hloupými myšlenkami, jestli jsi neublížila prckovi mu moc nepomůžeš, spíš naopak. Buď v klidu, vše dobře dopadne. Gratuluju k těhotnému bříšku a závidím ;) Zuza

  • Ahojky, myslíš, že bys mi mohla napsat třeba i do zprávy konkrétní přípravek, který jsi brala? Myslím, že se některým doplňkům stravy zbytečně přisuzují vlastnosti a účinky, které nemají, a ty si teď třeba děláš zbytečné starosti, kdo ví co jsi neprovedla :-) Neboj bude to dobré, v těch přípravcích jsem zatím nenašla nic, co by zárodku/plodu mohlo uškodit ;-) Navíc v tak časném stadiu těhotenství bys o maličké jistojistě přišla, kdyby něco bylo špatně...
    Překvapuje mě jen intenzita s jakou se do tebe holky pustily, ale holt každá má svůj názor, jen by bylo dobré občas dvakrát myslet a pak teprve psát...

  • zítra se výsledek zcela jistě nedozvíš, čekání na genetiku bude nekonečné, vlastně budeš trnout celé těhotenství... sama sis to zavařila. Pokud něco nebude v pořádku zase se s tím budeš muset sama poprat.
    Já mám dítě s celkem vzácnou vývojovou vadou, není to nic hrozného, ale za sebe mám čisté svědomí, že to není mojí vinou. No a samozřejmě se na to přišlo až po porodu. Genetika byla vždy v pořádku.

  • Borlova17.4.2012 22:39

    Neboj, určitě to dopadne dobře;-) Budu držet palečky. Člověk holt někdy chybuje, jsme jenom lidi.

  • Já si myslím, že není moc hezké se tu navážet do někoho, kdo se tu svěřuje s problémem. Nepřijde mi to fér. Kristi ty se dřž. Já ti držím palečky a ať všechno dobře dopadne a ať je miminko v pořádku :)

  • Nemyslím, že je správné se do tazatelky (co nepoložila dotaz :-) a chce jen uklidnit) navážet. Udělala chybu - to se stává a myslím, že to pochopila i bez vás :-) .
    Přeji, ať za svou chybu nemusíš platit.

  • Nechápu, proč se do paní navážíte! Paní nemohla vědět, že je ještě těhotná a pokud se snažili déle, tak to člověk už nedívá na to, co by se stalo, kdyby byla těhotná. Já jsem také nejdřív na to pořád myslela, že nesmím tamto a tamto, ale po pár měsících už vám to je jedno!

  • Sifa17.4.2012 19:14

    vy jste ale slepice.. co vam k tomu rict.. Kristi, budu drzet moc a moc palce, urcite bude vsechno v pohode,neboj se..

  • Bude to ok, uvidíš..hlavně se ještě víc nestresuj kvůli jedincům co nemají co dělat a místo aby poradily, nebo alespoň povzbudili píšou takové komentáře :) věř, že to bude ok :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist