Upadající frekvence sexu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183103 25.10.2018 12:41

Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o váš názor na vztah, který trvá již 10 let. Hned ze začátku říkám, že jsem muž a tuhle stránku jsem dostal s doporučením na dobré odpovědi.
Jsme s partnerkou už 10 let, po běžné psychické stránce si vyhovujeme, ale v sexu to po té době začalo nějak stagnovat. Dříve jsme měli sex téměř každý den, dnes je to sotva 1-2x za měsíc, pro mě je to těžce málo, jí to vyhovuje. Když už dojde na sex, tak si ho užije, ale jinak na něj nemá chuť a musí se dlouho "přemlouvat", mé pokusy obvykle nějak odbije jakože je unavená, není nálada, má hlad, až po filmu a nebo pak rovnou usne.
Ještě na začátku, když šlo o fyzický kontakt, hlazení, mazlení, masáže, to jsem byl aktivnější já a ona spíše pasivní. V sexu zase finální iniciativu jsem nechával na ní, protože jsem na ní nechtěl tlačit aby se necítila nucená a fungovalo to. Jenže teď prostě sice jsme unavení po práci, ale 9 z 10 domácích prácí dělám já a taky jsem unavený, ale na sex mám chuť pořád. Sice říká, že potřebuje trochu atmosféry na to, aby se nechala přemluvit, ale když už začnu, tak nikdy není vhodná chvíle. Snažím se netlačit a třeba jí jen hladím se vlasech, nebo po těle bez jakéhokoliv náznaku, ale když chci přejít na něco víc, zastaví mě. Při sexu ji dovedu uspokojit, rukou nebo jazykem téměř vždy a myslím, že si to umíme oba užít, někdy to trvá jen rychlých 10 minut, jindy 40 (a to jí někdy přijde moc).
Na mou odpověď, zdali jí pořád přitahuju mi řekla, že ano, když jsem nahý, tak si mě se zájmem prohlíží, ona za ty roky nějaké to kilo přibrala (o něco více na můj vkus), ale stále se mi líbí.
Na začátku mi to tolik nevadilo, že ta frekvence ustupuje, ale postupcem času je mi to nepříjemné, že mám chuť, kterou musím někde ze sebe dostat (alespoň obden). Začal jsem to teda řešit masturbací u porna, samozřejmě, že bych toho ihned nejraději nechal a vrhnl se na přítelkyni, ale to prostě nejde. Navíc se čím dál více dívám na jiné ženy a představuju si je při sexu (když se opírá o stůl, je otočená zády, leží na lehátku), už se mi to stává i u jejích kamarádek kdy jsem je obě okouknul a představil si je. V reálu ale nemám žádnou chuť jí podvést, nejsem ten typ, to by mě vnitřně rozebralo. Raději se tak uspokojím sám, protože bez toho prostě nevydržím.
Na téma té frekvence sexu jsem s ní už jednou mluvil a hodněkrát naznačil, ale vždy to nějak přejde nebo mi řekne, že potřebuje více vzrušení/nálady. Co to přesně znamená, ale neví, když už s něčím přijdu, tak nemá náladu, takže už nevím, co a jak.
Vím ale jistě, že dlouhodobě si ten vztah bez sexu představit nedovedu a to ani, kdyby byl tzv. nuceně (že já chtěl a ona ne, že by se cítila tlačená). Bohužel se to začíná projevovat i v jiných částech, občas jsem nepříjemný, nebo i já jsem bez nálady a nemůžu jí říct proč, protože by mi řekla, že jí to zase nutím. Nedávno jsem jí řekl, že já mám taky rád její doteky, hlazení a prostě fyzický zájem, že vždy jsem to já, kdo dává a ona přijímá, na to se podivila, že to přece není možné ale sama není schopná říct, kdy se naposledy věnovala ona mě.

Uměly byste mi nějak poradit, co vyzkoušet nebo jak dál?

Díky moc všem.

M.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i25.10.2018 18:31

    Nebere hormonální antikoncepci? U mne to tak fungovalo, bez ha jsem byla skoro nymfomanka a s ha div ne frigidni. Po vysazení se to zase zlepšilo.

  • jakoby jste psal o nás :) já měla přesně to samé. Důležité je hlavně pochopit rozdíl mezi potřebou sexu u muže a u ženy. Pro ženy prostě není sex až tak důležitý. A platí pořekadlo, že muž potřebuje sex, aby mohl milovat a žena potřebuje být milována, aby mohla mít sex. Trošku neřešitelný problém :) Může hrát roli to, že se třeba necítí tolik milovaná. I když ji třeba lásku vyjadřujete, ona ji potřebuje vyjadřovat jinak. U nás hodně pomohli knížky, abychom lépe pochopili jeden druhého. Doporučuji Mars a Venuše v ložnici a Pět jazyků lásky. Díky tomu jsem pochopila, že manžel sex prostě potřebuje, i když já tolik ne a ačkoliv někdy nemám náladu, tak prostě přejdeme k rychlovce, kdy jde o sex za účelem jeho vyvrcholení, kdy spolu normálně souložíme, ale on má za úkol soustředit se pouze na sebe a mě nijak nedráždit. Možná to zní zvláštně, ale u žen je chuť na sex ovlivněna spoustou věcí - fází cyklu, psychikou - pokud má starosti, tak se prostě nedokáže uvolnit a vyprostit je z hlavy. Proto je rychlovka způsob, jak muž může mít sex několikrát týdně, ale já se nemusím snažit se nutit do nějakého vzrušení. Nevadí mi to, miluju ho a mám ráda i to, když vím, že to dělám pro něj. Samozřejmě spolu máme i sex normálně, kdy se pečlivě věnuje i on mě. Jen prostě občas nemám náladu, tak se domluvíme na rychlovce. A někdy se mi i ta rychlovka zalíbí natolik, že prostě přejdeme v klasické milování. Tohle je moc pěkně popsané v té knížce, co jsem zmínila jako první. Ta nás v tom inspirovala a skvěle to funguje. Ale ideálně, abyste ji četli oba, aby to nepochopila tak, že se na ní chceš jenom uspokojit. Hodně štěstí při řešení. Vím, že ta situace je nepříjemná. Znám ji ze strany tvé přítelkyně a můžu tě ujistit, že ani jí to není jedno ;)

  • Ja to mela s byvalym taky tak. On chtel, ja ne. A duvod? Byla jsem zamilovana do jineho. Po navratu do prace po materske jsem nekoho poznala a to, soucasne s jeho nezajmem, zpusobilo to, ze uz jsem na nej nemyslela jako predtim.. On byl moc pozorny, hodny, zacal si me vic vsimat, bohuzel uz jsem v tom uz litala az po usi a nakonec to bylo tak, ze jsem "jako" usnula s malou, abych se mu vyhla..
    Ted jsem s tim druhym a mam na nej chut porad. I kdyz me boli hlava, nebo jsem unavena z prace a nejradsi bych nedelala nic... Vzdycky me zacne hladit a laskat a je to :-)
    Zkuste se zamyslet nad moznymi zmenami, co se stalo kdyz to ustavalo. Neprala bych vam, aby to byl stejny duvod, ale tato moznost tu jeste nepadla.

  • interstellar25.10.2018 13:57

    Kolik je vám let? Máte děti?

  • jsem ráda, že ses konečně odhlodlal, holky ti určitě poradí :-)

  • Mám doma to samé,přítel by chtěl pořád,já už tolik ne. Po sedmi letech vztahu,je v tom i tak trochu tlak,což mě také zablokovalo. Když je někdo do něčeho tlačen,nemůže ho to bavit. A o přitažlivosti to také zas až tak není,ženská je prostě unavená a pokud to není nymfomanka,nepotřebuje sex tak často. Chce si o tom promluvit co a jak dál....

  • Psychika, psychika, psychika. Asi není spokojená s některými věcmi ve svém životě, deptá ji to vnitřně a tak pak přejde i chuť na sex. Jsem s manželem 14 let a máme to stejně. On může furt, já málo kdy. Psychika u mne není zrovna hitparáda. Pokud se nesnažíme o dítě, prakticky nic není. Dalším faktorem může být to, že prostě nejste v posteli tak dobrý, jak si myslíte. Ona z toho prostě nic moc nemá a tak na to kašle. Naštěstí i v tomto případě dokáže ženská vydržet bez sexu prakticky celej život....resp. s občasným sexem "aby se vztah nerozpadl". Vy muži to máte horší, chápu. Co poradit to nevím. Já osobně bych hledala nějaké problémy v tom jak se cítí. Tj. asi prostě projevit opravu upřímný a hluboký zájem o ni jako takovou, ne jen o sex. Udělat večeři, svíčky, rovnou ji říct, že nejde vůbec o sex. Že prostě chcete prožít fajn večer a mluvit a mluvit a poslouchat. A ptejte se, co od života očekává (velmi důležité a mnoho to prozradí o tom, jak se cítí...co chce a nemá), co jí chybí, s čím je spokojená, s čím není, jaké má sny, jaké má cíle v životě. Uvidíte, co z ní vypadne.

  • I přes to všechno jste skvělý,že to chcete řešit. Ten můj si striktne stojí za svým a nedej bože,že mě třeba chytne močák. Držím vám palce.

  • Dobrý den, jelikož jsem šikula, podařilo se mi zapomenout heslo k loginu a ještě ke všemu zadat email, který mi propadl už dávno. Nemohl jsem tak zodpovědět vše co jsem chtěl, snažil jsem se vzpomenout a vzpomenout a nic, tak jsem prostě vytvořil nový login.
    Děkuji všem za vaše rady, odpovím každé individuálně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist