Ukončení VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52103 25.10.2011 9:08

Ahoj mám dotaz zjistila jsem že jsem těhotná a studuji 1měsícem VŠ a bydlím na kolejích. Z těchto důvodů chci ukončit studium ale co dělat. Mám poslat dopis nebo zajít na studyíjní a říct osobně že chci ukončit studium. Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simone25.10.2011 9:45

    A určitě chceš studium ukončit? Nechceš si ho třeba přerušit? Mohla bys teď chodit do konce těhotenství do školy a následně si ho na rok přerušit. Je to samozřejmě na tobě, ale existuje tu i tato možnost a spoustu lidí ji využívá, tak třeba popřemýšlej.

  • ahojky, pokud o studium na VŠ stojíš, tak bych v žádném případě studium neukončovala, litovala bys. Tuhle chybu jsem udělala v minulosti (byla jsem tehdy po operaci a zrovna začla studovat), přitom jsem měla k dispozici variantu individuálního studijního plánu, kdy lze ročník rozdělit do dvou let,ale bezmyšlenkovitě jsem studium ukončila. Dodnes lituju...nevím, jak se cítíš a jestli bys studium i v průběhu těhotenství zvládla, ale aspoň bys to mohla zkusit...Nechci být nějak pesimistická, ale v těhotenství nikdy nevíš, co se může stát, a pak můžeš jednou zjistit, že nemáš ani školu, ani dítě...nechala bych si být tebou zadní vrátka otevřená...ukončení studia je to nejjednodušší a můžeš to udělat i kdykoliv v budoucnu....

  • moje spolužačky to taky tak mají... v těhotenství chodily do školy, pak na rok-2 přerušily nebo studují s mrňetem... Ale samozřejmě mají hlídání, nevím jak bys měla ty... :-) A pak samozřejmě ten stres ze zkoušek děťátku asi moc neprospívá, ale záleží jak se stresuješ či nestresuješ...

  • Mela by sis zajit pro formulař ktery se jmenuje ŽÁDOST a tam vypíšeš co chces a proč, tedy ukončit studium z důvodu tehotenstvi. Aspon my to tak meli.

  • Martasek8925.10.2011 9:35

    Já ukončila studium dopisem. Byla jsem jinde, takže proto dopisem, jen mi tam zašla sestra zanést index a vyjeli jí nějaký papír. Jinak bych zašla osobně.

  • ahoj, jestli chces studovat, tak se zkus pozeptat na to, jestli by neslo od druheho semestru najet na kombinovanou formu studia, nebo zajistit nejaky osobni studijni plan. Vetsina skol tohle umoznuje. Ja mam doma chlapecka 2,5 let a v lednu cekame druhe mimi a i tak kombinovane VŠ studuju a da se to. Jen doufam, ze stihnu zkousky driv, nez se mimi narodi :-)

  • pokud máš o studium zájem, jen přeruš. já byla taky těhotná a dá se to. Kámoška byla těhotná taky v 1 semestru, do mateřské chodila do školy, pak přerušila. Potom ji vyhověli s individuálním plánem a dnes studuje Mgr. s 4 letou holčičkou. Studium má rozložené, ale stojí o to a chce. je fakt, že je k tomu potřeba dobré rodinné zázemí, finance jsou také důležité. každopádně, ukončit můžeš kdykoli! na tvém místě bych přerušila a pak se uvidí :). hodně štěstí!!

  • Taky mě to napadlo odložit, ale když si vezmu sebe, nedala bych to. Sama přemýšlím, že bych něco začala studovat dálkově, ale není hlídání a zatím ani čas.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist