Úklid v domacnosti - nezvládám to! JAK NA TO?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437013 4.6.2022 14:00

Ahoj, jsem maminka dvou dětí. 3roky a 1 rok.. a jsem znovu těhotná 3 měsíc.... co mě začíná frustrovat nebo spíše už to trvá odjakživa, mám problém mít uklizeno. Můj chlap, má to hodně nemůžu to po něm chtít, je opravdu maximálně vytížený a dělá všechno pořádně a na jedničku. Ale mě to tak nejde.. na domácnost jsem sama, plus něco na zahradě a to zahradu nezvládám vůbec, pomáhají mi rodiče.. jsou hodní obětavá ale stydím se za to, že jsem tak nemožná, že to nedávám.. malý je absolutní závislák, jakmile se zvednu, že umyju nádobí tak je kravál.. hned řve, musím nejlépe jen sedět aby byl spokojený.. Přála bych si mít alespoň doma uklizeno vždy, ale je to nemožné.. a v noci to dělat nezvládám, jsem unavená, usnu a nemám sílu.. dokonce muž mi začal i to nádobí mýt....protože i když si nikdy nestěžoval, už poznamenal, že mu ten binec začíná lézt na nervy... jinak snažím se uklízet každý den, ale nejde to v zapeti poznat, hned je zas bordel.. jak to děláte holky vy? Jak najít systém a cestu z toho abych měla pořádek...? Máte nějaký systém? Začínám vnímat že jako žena opravdu selhavam a přitom jsem unavená.. a dost z toho nešťastná..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak hlavně by měl dělat svůj díl práce tvůj chlap. Ne se vytěžovat v práci a nechávat všechno na tobě. Anebo by ti měl zaplatit paní na úklid.

  • Holky, pořádek není všechno, přestaňte to tak moc řešit a bude vám lépe, já z toho byla před třemi lety taky na prášky, strašně mě to zralo a svadela jsem to na všechny kolem.. Pak jsem si řekla a dost, vyprdla se na to, udělám to nejnutnější a je mi krásně, stíhám různé další aktivity a nestresuji se.. ;-)

  • Úplně tomu rozumím, mám roční holčičku - taky závislačku, tříleťáka a šestiletou slečnu. Občas se prostě stane, že je doma bordel, který vadí i mně samotné. Protože co si budeme, děti prostě umí z uklizeného udělat bordel do minuty :-D. Pokaždé, když vytřu, vydrží čisto max hodinu, a to je ještě paráda. Jinak to řeším tak, že vysávám dopoledne (většinou denně nebo ob den), než dám malou odpočívat (chodí za vysavačem, takže to je pro ní zábava). Během dopoledního odpočinku vytřu. Teď se mi taky stalo, že jsem měla usušené 4 pračky a prostě byly na křesle nesložené několik dní a svět se nezbláznil. Do toho máme taky zahradu s bazénem a skleníkem 🙈. Ale zahradu dost obstarává muž. Každopádně u tebe je to ještě stižené tím těhotenstvím, a pokud máš nevolnosti a samozřejmě únava, tak to je zabijácká kombinace. To bych se na zahradu vyprdla a poprosila rodiče, aby ti pomohli spíš doma, aby ses cítila lépe 😉. Zahrada neuteče.

  • Mám ročního syna, je takotakova zvejkacka pořád musí být u mě. Řeším to tím, že má prostě chvíli smůlu - posadim ho do postýlky ( cestovní) aby na mě viděl , má tam hračky. A prostě ho nechám až se vyzuri, že já nemám čas tak si začne hrát. Když mám uklizené podlahy, posadim ho pak na zem kde si kramuje ve skříňce kde je plastové nádobí. U toho zas umyju nádobí a jiné věci. Když vysávání v pokoji tak on chodí kolem vysavače a je spokojený, že vysavač hrči.

  • dzusinka13.6.2022 0:44

    Hodlám si do nového domu až se přestehujeme z 2kk pořídit někoho na úklid. Mám lepší věci na práci. Pracuji i na mateřské a tak se to nedá moc zvládat ani při nejlepší vůli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist