To je problém..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29944 29.4.2011 17:58

Ahoj slečny a nebo ženy,
Mám poruchu s chápáním a tak jsem nepochopila používání antikoncepce z letáku ani od doktora.. Je tu vylíčeno že první den menstruace mám začít prášky, ale nepochopila jsem :,,Následujících 7 dnů žádné tablety neužívejte. Během těchto 7 dnů(týden bez užívání) by se mělo dostavit krvácení.´´ Tak jsem to nějak nepochopila. Prosím tedy o radu jak začít s antikoncepcí.. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zrejme az doberes plato, tak mas 7 dni neuzivat z dalsiho, teprve a den osmy.....
    napr: Doberes plato v nedeli ---- takze pondeli, utery, streda, ctvrtek, patek, sobota, nedele nebudes brat z dalsiho platicka az teprve dalsi pondeli....chapes...:-D

  • Záleží jakou máš ATK..já měla yadine a tam bylo 21 prášků. Ano, začíná se brát prášek první den menstruace a bereš je každý den až dobereš všech 21 prášků. Až dobereš všech 21 prášků, tak potom je ta 7denní pauza, kdy se dostaví krvácení. Za 7 dní pak bereš nové platíčko. Doufám, že jsem to vysvětlila. :-)

  • Uryvek z toho clanku tady: Tablety se užívají v označeném pořadí každý den přibližně ve stejnou dobu (nejlépe večer). Zapíjejí se podle potřeby tekutinou. Během 21 po sobě následujících dnů se užívá jedna tableta denně. Užívání z nového balení začíná po sedmidenním intervalu bez užívání tablet. Během této doby obvykle dojde ke krvácení z vysazení, které se objeví zhruba za 2 - 3 dny po užití poslední tablety a nemusí skončit před zahájením užívání z dalšího balení.

    Užívání tablet se zahájí první den cyklu (tzn. první den menstruačního krvácení). Zahájit lze i během 2. - 5. dne, ale doporučuje se prvních 7 dní používat i jinou doplňkovou nehormonální metodu antikoncepce.

    Ja bych rekla, ze treba v tomhle textu je to napsany naprosto jasne, ale kdyby nahodou, tak antikoncepci (uplne prvni platicko) zacinas brat prvni den cyklu, tedy prvni den krvaceni. Kazdy den jednu tabletku z platicka. To obsahuje 21 tabletek. Jakmile to platicko doberes, sedm dni si das pauzu. V tehle dnech u tebe probehne menstruace. Presne osmy den (at budes stale krvacet nebo ne) zacnes nove platicko a zase ho za 21 dni vyzobes. A takhle uz to budes opakovat porad. Ten prvni den cyklu plati pouze pro uplne prvni platicko.

  • Já brala cilest. kde v platu bylo 21 tabletek. jak jsem začla tuto HA brát tak první tabletka - první den menstruace, brala jsem tabletku každý den celých 21 dní ( celé platu ) a pak7 denní přestávka - kde se dostvila menstruace. 8 den začneš brát další plato a tak dokola....

  • Ja brala cilest a pak zmena na mycrogynon. Ale melo by to byt tak jak pise anonymka v prvni odpovedi. Doberes vsehny prasky z platicka a pak nasleduje 7.dni pauza kdy dostanes menstruaci. Osmy den zacnes brat dalsi platicko s antikoncepci. Podle me to tak je, i ja to tak mela, ale zalezi na druhu antikoncepce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist