Teploměr v letadle

Otázku položila: Dydyyy 3.9.2019 10:13

Ahoj holky, merim si bazalni teplotu a dnes odletame na dovolenou. Nevíte, jestli mi povolí rtuťový teploměr do letadla? Budu mít pouze příruční zavazadlo. Napadlo mě, ze třeba některá mate zkušenosti, nechce se mi totiž měření na týden přerusovat. Nikde jsem se to nedocetla. Díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • měření přeruš - stejně tam ty podmínky budou jiné a mohou teplotu zkreslit. na teplotu může mít vliv spousta věcí - pozdější spánek, kratší/delší spánek, pozdější vstávání, teplo/chlad ... a fakt se ti chce měřit teplotu a zabývat se měřením na dovolené? ;-)
    není lepší si tu dovolenou prostě užít bez měření.

  • piprdka3.9.2019 10:27

    Nejpíš to bude mít každá letecká společnost upravena podle sebe, ale třeba v podmínkách EasyJetu je napsáno, že rtuťový teploměr musí být zabalen v pevném vnějším obalu, s utěsněnou vnitřní vložkou nebo sáčkem z pevného nepropustného materiálu a odolného proti propíchnutí, nepropustného pro rtuť, aby bylo zabráněno úniku rtuti z obalu bez ohledu na jeho umístění. Velící pilot musí být o barometru nebo teploměru informován - ale navíc může být je v odbavovaném kufru, nikoliv v příručním.

  • A to je problem si vzit digitalni? :-))

  • donalabuznice31.5.2022 23:44

    Dívala jsem se na https://jacestovatel.cz/media/co-vse-si-mohu-vzit-do-letadla a myslím, že zrovna rtuťový teploměr by vážně neprošel, přecejen je v tom jedovatý kov a na to by se celníci při kontrole určitě netvářili, možná by z toho dokonce mohly být problémy, takže neriskovala bych.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist