Tělísko Jaydess

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369500 9.1.2017 0:37

Ahoj holky, momentálně jsem vysadila HA po půl roce užívání a už nechci prášky ani vidět, rozjelo mi silné úzkosti a poslední měsíc i bolesti nohou, po vysazení se vše zlepšilo, ale teď řeším jak se chránit, je mi 19, zatím používáme s přítelem kondom + Pharmatex, problém je, že často pálí a člověk musí pořád dávat pozor na to, jestli se nemyl mýdlem a tak, to se nám nezdá dobré jako dlouhodobé řešení, přítel nemá problém s kondomem, používali jsme ho pro jistotu i při HA, protože trpím na trávicí potíže, ale v našem věku, kdy oba letos maturujeme je celkem riskantní spoléhat jen na kondom, proto jsem koukala na možnosti tělísek pro nerodičky, nehormonální Gynefix jsem zavrhla, nejdříve se mi líbila představa bez hormonů, ale jelikož se zapichuje do dělohy, způsobuje často záněty a není moc spolehlivé, tak bych raději hormonální Jaydess, máte s ním někdo zkušenost? Nejlépe nerodičky :) přečetla jsem spousty diskuzí, ale pořád váhám, přece jen pořád tam nějaký ten hormon je a mám strach, že se mi začnou tvořit cysty, dosud jsem neměla nikdy žádný gynekologický problém, menstruace i před HA pravidelná a bez bolestí, ráda bych jednou měla alespoň 2 děti a mám strach, jestli to není nebezpečné kvůli budoucí plodnosti :/ stejně tak jak moc ovlivňuje člověka, po HA jsem měla totální nechuť k sexu, deprese a přeci jen, ten hormon z tělíska sice působí v děloze, ale nějaké množství se musí dostávat i do krve a tak bych nerada utratila skoro 6 000 a za 2 měsíce to musela kvůli podobným stavům vyndavat :/ je mi jasné, že každé tělo reaguje jinak, ale za každé zkušenosti a rady s Jaydess budu ráda :)

  • 09.01.2017 11:24:55 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jestli vam nevadi kondomy, tak bych se chranila jimi. Pokud je nejak mechanicky neposkodite, spolehlive jsou. My je poutivame uz 2 roky a nemenila bych, lepsi nez do sebe rvat hormony.

  • ahoj já sice dítě mám..ale ze své zkušenosti s tělískem bych chtěla 100% nehormonální (já měla Danu) 3 roky tedˇ chceme druhé tak jsem si ji nechala vyndat.Zavádění vůbec nebolí je to spíš nepříjemné (asi jako injekce),Mudr. to dělá to v ordinaci takže to je minimální zákrok.MS jsem měla normální tak 3-4 dny. Za celý tři roky bez problému,jenom vyndání bylo trochu s problémem,ale to je individuální.
    Jinak kamarádka nerodička si nechala dát ten Gynefix.
    Tady ti můžeme napsat recenze na jakékoli tělísko,ale nikdo ti nezaručí,že ti sedne.Někdo po nich dost krvácí(moje mamka si ho musela nechat vyndat jinak by snad vykrvácela),jiným vyhovuje..

  • Ahoj já jsem kvuli opakovanym cystam dostala ve 14 HA prasky. V 18 jsem si nechala zavest na radu lekare Gynefix a furt problemy, tak jsem si to pred cca 3 lety nechala vyndat.
    Moje segra si nechala dat Jaydess a je s tim spokojena. Nejdrive prestala uplne menstruovat, v posledni dobe se ji to ale nejak rozjelo a krvaci dost. Dle slov jejiho dr je to ale normalni. Je stejne stara jako ty, taky letos maturuje:-D

    Kazda HA jsou prostě riziko, stejne tak ti ale ani nikdo nezaruci, ze i kdyz bys nebrala cely zivot hormony, budes 100% plodna. Jsou i zeny, ktera to nikdy nebraly a prčesto nemohly otehotnet, ac je tech potizi s otehotnenim, spojenych s HA daleko vic.

    Byt tebou zustanu u Pharmatexu a kondomu, mate tam dvojnasobnou ochranu a tudiz temer zadne riziko otehotneni

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist